Constructorii se întrec în ridicarea de zgârie-nori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iar firmele de construcţii îşi fac treaba. O serie de clădiri înalte ameninţă să ia faţa vechilor clădiri ale Bucureştiului.Catedrala Mântuirii Neamului va fi cea mai înaltă construcţie

iar firmele de construcţii îşi fac treaba. O serie de clădiri înalte ameninţă să ia faţa vechilor clădiri ale Bucureştiului.
Catedrala Mântuirii Neamului va fi cea mai înaltă construcţie în Bucureşti. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, Catedrala va avea o înălţime de 114 metri faţă de Parcul Izvor, considerat cota zero. Va avea o cupolă mai înaltă decât Casa Poporului şi construcţii anexe la aceeaşi înălţime cu sediul Ministerului Apărării Naţionale, aflat peste drum. În partea de est a Bulevardului Unirii, compania Trigenius va ridica Bucharest Business Tower, de 140 metri. O clădire cu spaţii de birouri. Lucrările de construcţie ar trebui să demareze în cel de-al doilea trimestru al acestui an şi vor fi finalizate 27 de luni mai târziu. Turnul va fi construit pe o suprafaţă de 66.000 mp şi va fi dat în folosinţă în 2008 sau 2009. Grupul Cefin doreşte să construiască cea mai înaltă clădire din Bucureşti, un complex de birouri, spaţii comerciale şi hoteliere, cu o înălţime de 120 m şi 34 de etaje, investiţia ridicându-se la 110 milioane de euro. Impact SA din Bucureşti face Cardinal Towers Development. Proiectul se va dezvolta pe o suprafaţă de 100 ha şi va duce la realizarea în nordul Bucureştiului a 5.000 de noi locuinţe: cinci clădiri multifuncţionale înalte, din care unele vor avea peste 100 metri înălţime, denumite turnuri - Turnul de Nord, Turnul de Est, Turnul de Vest, Turnul de Sud şi Turnul Central. Clădirea amplasată în imediata apropiere a Bisericii Armeneşti, la intersecţia dintre Bulevardul Carol şi strada Armand Călinescu, va avea 72 de metri. Se va înălţa pe 24 de niveluri. "Cathedral Plaza", edificiu pentru care se lucrează lângă "Catedrala Sf. Iosif", va avea 19 etaje. Hotelul Intercontinental, fostul zgârie-nori al Capitalei, de 77 metri, a fost detronat de construirea BRD Tower la 87 metri.

Recomandări
Arhitecţii recomandă evitarea amplasării de clădiri foarte mari în zona centrală, pentru că acestea vor atrage şi foarte mulţi oameni şi vor duce la aglomerarea traficului. În PUG-ul Capitalei sunt indicate ca zone optime pentru amplasarea de clădiri înalte: Progresului, Sebastian, Tudor Vladimirescu, Viilor, Bragadiru. Construcţiile înalte ar trebui amplasate pe cornişa superioară a cursului Dâmboviţei, adică în zona înaltă, susţin arhitecţii. Zonele recomandate pentru construirea de imobile înalte sunt: Cotroceni, Academia Militară, 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Viilor, Olteniţei, Parcul Carol, Cimitirul Bellu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite