Bucureşti: Piloţi de Formula 1 încing motoarele în Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest sfârşit de săptămână este marcat, la Bucureşti, prin două evenimente deosebite dedicate pasionaţilor de maşini de curse. Primul dintre acestea se desfăşoară chiar în centrul Capitalei, în Piaţa Constituţiei unde, pentru prima dată în România, bolizi de Formula 1 evoluează pe o pistă de 600 de metri special amenajată în zonă.

Evenimentul, care a început ieri şi se va încheia astăzi, la ora 21.00, prilejuieşte bucureştenilor întâlnirea cu doi piloţi pe care-i vezi doar la televizor: Romain Grosjean şi Lucas Di Grassi.

Curioşii îşi pot petrece timpul liber în „Orăşelul Renault“ unde vor avea parte de demonstraţii despre „cum să conduci prin Bucureşti la bordul unui bolid de Formula 1“, de parada modelelor sport ale companiei franceze şi de acrobaţii pe patru roţi. Show-ul bolizilor va avea loc astăzi la ora 13.30. Accesul la spectacol este gratuit şi se face de la ora 10.00. Traficul în zonă este restricţionat.

Cauciucuri arse pe caldarâm

Pasionaţii de maşini tunate au „întâlnire“ în parcarea complexului comercial Vitantis, la competiţia „All star drift”, a cărei finală are loc astăzi, după ora 12.00. Ieri, în prima zi de drifturi, peste 2.000 de bucureşteni au urmărit cu atenţie măiestria şoferilor. Incidentele n-au lipsit de pe pistă. Astfel, un şofer a rămas fără cauciucuri şi conducea doar pe jante, iar altuia i-au luat foc anvelopele de atâta derapaj controlat.

„Ce facem noi acum este doar demonstraţie. Aici merg cu 60km/h şi pot să fac asta şi cu ochii închişi. La competitii mergem cu 180 km/h“, a spus Florin Cozmuţă, primul român care a participat la o competiţie internaţională de drift. Astăzi se desfăşoară întrecerile de car-audio, drift (derapaj controlat) şi tuning. Show-ul începe la ora 10.00, iar intrarea este liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite