Bucureşti: Petruţa şi Vlad Constantinescu trăiesc în paşi de tangou argentinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi soţi au înfiinţat în Capitală şcoala de dans „Barrio de tango“ în urmă cu doi ani. Ei susţin seminarii de autocunoaştere, de comunicare prin mişcare. 

Pasiune, dragoste şi ură, trandafirul în colţul buzelor, costume în roşu şi în negru sunt imaginile specifice tangoului, ale iubirilor cu deznodământ tragic.

Petruţa şi Vlad Constantinescu au ales să se exprime prin dans, încercând să insufle bucureştenilor mişcările senzuale ale tangoului.

„Pasiunea mea pentru dans a apărut treptat, mai întâi ca «privitor» şi mult mai târziu ca dansator. Îmi plăceau în special filmele în care se dansa“, spune Petruţa. Nu a crezut vreodată că va putea dansa, dar exersa paşii urmărind concursurile de dans sportiv şi, în special, campionatele de patinaj artistic. „Nu îmi imaginam că voi dansa vreodată, dar tangoul este pur şi simplu vibrant şi molipsitor“, mărturiseşte tânăra.

Pentru Vlad, soţul Petruţei, pasiunea s-a născut în urma evenimentului „Aleea de tangou din Cişmigiu“, de acum trei ani. „Atunci am luat primele lecţii. Imediat am devenit un elev fidel şi nu pierdeam niciun curs“, povesteşte Vlad Constantinescu.

Parfum interbelic

Cei doi tineri voiau iniţial să facă ceva plăcut în timpul liber şi s-au apucat de fitness, aerobic, tae-bo, înot, dans sportiv, dar s-au oprit la tangou. „După ce am încercat din toate câte puţin am ales tangoul argentinian. L-am găsit altfel decât în filme. Învăţând paşii acestui stil, mi-am dat seama că diferă mult de imaginea pe care mi-o creasem“, spune Petruţa. Şi pentru că acest dans te duce cu gândul la vremurile demult apuse, spune că i-ar fi plăcut să trăiască în atmosfera boemă a Bucureştiului interbelic.
 
Petruţa şi Vlad nu au participat la concursuri şi nici nu-şi doresc, pentru că mişcările pasionale împrumutate de la argentinieni devin personale, se transformă într-un stil de viaţă, şi nu într-o competiţie sau un sport. „Ne perfecţionăm constant deoarece dorim să participăm la toate seminariile de tangou, susţinute de profesori străini în România“, spun ei.
 
20 de lei/ora de dans

Cei doi bucureşteni şi-au deschis în Piaţa Romană o şcoală de tangou, unde tinerii îşi pot petrece timpul liber în stil argentinian. „Am ales numele de «Barrio de tango», după piesa cu acelaşi titlu, aparţinând orchestrei lui Anibal Troilo, un nume de referinţă din lumea tangoului argentinian“, explică profesorii.

Amatorii de dans pot plăti pentru opt lecţii un abonament de 100 de lei, iar o oră de tangou la şcoala „Barrio de tango“ costă 20 de lei.

Elevii care au învăţat de la ei primii paşi le-au rămas prieteni, şi acesta este cel mai mare câştig. Cei mai mulţi dintre ei sunt învăţăcei fideli şi au descoperit cât de relaxant poate fi tangoul. „Chiar dacă au început lecţiile la noi, iar între timp au plecat, pe toţi i-am câştigat de prieteni“, spun iniţiatorii şcolii.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt mentorii voştri în materie de tangou?

Petruţa: Sunt fascinată de Geraldine Rojas şi Javier Rodriguez. Chiar dacă cei doi nu mai sunt împreună, sunt cuplul perfect, după părerea mea. Comunică foarte bine pe pista de dans, sunt creativi, spectaculoşi, imprevizibili, clasici şi eleganţi.

Cum se împacă jobul pe care îl aveţi cu pasiunea pentru tangou?


Petruţa: Foarte bine. Lucrez la un departament de comunicare, iar dansul este şi el tot o formă de comunicare, numai că foloseşte mişcarea trupului în locul cuvintelor.

Vlad: La mine nu prea au legătură. În prezent, sunt proiectant sisteme informatice. De altfel, toţi cei care dansează tangou au cele mai diverse joburi.

Dintre vedetele noastre, cine v-a fost elev?


Petruţa: Am avut-o ca elevă pe Bianca Brad. I-a plăcut atmosfera şi ar fi vrut să continue, dar nu prea avea timp.
Vlad: Ancăi Ţurcaşiu i-am dat câteva sfaturi de tangou în pauza de filmare a unei emisiuni TV.

Ce le place

Le place să se implice în tot ceea ce fac şi să pună mult suflet. Visul lor este să ajungă în Argentina, unde să admire mişcările pasionale ale tangoului chiar în ţara de origine ale acestui dans. Vlad preferă baschetul şi nu se uită deloc la meciurile de fotbal. 

Ce nu le place

„Nu îmi place când nu am energia necesară să pun în aplicare toate ideile“, spune Petruţa.

Profil Petruţa
Născută - 11 august 1977
Studii - Absolventă a Facultăţii de Jurnalism, Universitatea Hyperion
Profesie - Specialist marketing

Profil Vlad
Născut - 15 mai 1973
Studii - Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, Politehnica Bucureşti
Profesie - Specialist IT

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite