Constanda a cerut blocarea conturilor municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorul judecătoresc angajat de omul de afaceri Costel Constanda a cerut ieri blocarea conturilor Consiliului General al Capitalei (CGMB). Municipalitatea a primit notificarea în cursul

Executorul judecătoresc angajat de omul de afaceri Costel Constanda a cerut ieri blocarea conturilor Consiliului General al Capitalei (CGMB).

Municipalitatea a primit notificarea în cursul zilei de ieri, după ce Constanda a obţinut marţi învestirea cu titlu executoriu a deciziei Curţii de Apel, prin care omul de afaceri obţine daune de 17,8 milioane de euro de la CGMB, dar şi dreptul de a construi în parcul Bordei.

Nu sunt bani pentru despăgubiri

Cu toate că la nivel de hârtii stă bine, Constanda va avea o problemă. Executarea daunelor presupune o procedură complexă, iar aceasta nu poate fi făcută deocamdată, pentru că primăria nu are prevăzuţi aceşti bani în buget. "Executorul judecătoresc va veni la primărie, zilele acestea. Noi nu avem banii, aşa că, cel mai probabil, riscăm să ne trezim cu conturile blocate", au declarat surse municipale pentru Agenţia de Presă Mediafax.

Singurele conturi ale primăriei care nu pot fi blocate sunt cele deschise la Trezorerie, acestea fiind protejate de Ordonanţa Guvernului 22/2002. Potrivit legii, o instituţie publică poate plăti astfel de daune numai dacă în buget există un capitol special destinat pentru aceste penalizări. Aşa cum nu există, primăria va fi nevoită ca în bugetul pe anul ce urmează să cuprindă suma cerută de executor. Dacă nu va putea bloca conturile, Constanda ar putea obţine un teren sau o construcţie care aparţine municipalităţii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite