Consilierii decid lista disponibilizărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti se vor supune aprobării noile organigrame ale instituţiilor subordonate primăriei.Chiar dacă scriptic vor fi desfiinţate peste o mie de posturi, doar puţin peste 200 de angajaţi vor fi daţi afară, restructurările vizând în primul rând posturile vacante.

Pentru a se supune hotărârii Guvernului de a reduce posturile din administraţia publică, primarul Sorin Oprescu a dat ordin fiecărei instituţii din subordinea primăriei să reducă numărul de posturi cu circa 21%.

Astfel, la nivelul Primăriei Capitalei,  din cei 5.561 de angajaţi vor rămâne 4.391. Primarul Sorin Oprescu a declarat însă într-un interviu la postul public de televiziune că în jur de 200 de angajaţi vor „pleca efectiv acasă”.

Printre cele mai afectate instituţii se numără Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi Administraţia Străzilor, ce vor rămâne, teoretic, cu jumătate din angajaţi. La ALPAB însă dacă în vechea organigramă figurau 1.435 de posturi, ocupate sunt doar puţin peste 800 şi vor rămâne 777.

Trei instituţii vor fi desfiinţate

Unele instituţii precum Centrul de Planificare Urbană şi Metropolitană Bucureşti, Centrul de Calcul şi Monitorul Oficial al Municipiului Bucureşti vor fi desfinţate.

O parte dintre angajaţii acestor instituţii vor fi preluaţi, prin concurs, de aparatul de specialitate al primarului general, ce se va reduce şi el de la 1.354 de posturi la 1.120.

De asemenea, Teatrul de Dans Contemporan, Teatrul Metropolitan al Tineretului şi Şcoala de Arte „Circ & Variete Globus” vor fi desfiinţate, în timp ce teatrele Nottara, Ţăndărică, Excelsior, Masca, Odeon, Ion Creangă, Mic, Evreiesc de stat şi Constantin Tănase „nu fac obiectul aplicării prevederilor privind reducerea posturilor din administraţia publică locală”, aşa cum se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre. În această categorie a excepţiilor este şi Circul Variete Globus.

Poliţia comunitară, „ciuruită”

Instituţia foştilor gardieni publici va rămâne cu 389 de posturi din 1.087. Reducerea drastică a personalului vine ca urmare atât a măsurii guvernamentale, cât şi a deciziei Ministerului de Interne potrivit căreia va exista un poliţist la o mie de locuitori.

Astfel, Poliţia Comunitară va avea peste două zile o nouă organigramă ce va conţine un număr total de 389 de posturi, din care 21 de conducere.

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a consilierilor municipali, în vechea organigramă existau 1.087 de posturi, din care 32 erau funcţii de conducere. “Urmează să se facă o restructurare masivă şi vom încerca să ne descurcăm cu efectivul respectiv”, ne-a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Bucureşti.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite