Consilierii generali au „îngheţat“ Pasajul Basarab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare lucrare de infrastructură a Capitalei, Pasajul Basarab, s-ar putea bloca în maximum trei luni de zile, dacă nu se fac toate exproprierile. “În prezent, mutăm utilităţile, dar

Cea mai mare lucrare de infrastructură a Capitalei, Pasajul Basarab, s-ar putea bloca în maximum trei luni de zile, dacă nu se fac toate exproprierile. “În prezent, mutăm utilităţile, dar nici asta nu putem termina din cauza lipsei de exproprieri”, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, Ion Ursu, şeful de şantier de la Basarab. El a adăugat că, “în cel mult trei luni, ne vom bloca, pentru că nu mai avem unde să lucrăm”.

Potrivit noului viceprimar Mircea Raicu, problema Basarab se va rezolva “în maximum două săptămâni, când vor intra în comisiile de specialitate solicitările făcute Guvernului şi respinse de consilierii generali în şedinţa de ieri (n.r. - miercuri), din cauza unor neînţelegeri”.

Membrii Consiliului General al Capitalei au respins miercuri cinci proiecte de hotărâre prin care se cereau Guvernului Boc aproximativ 1,3 miliarde de lei pentru a termina exproprierile de la marile lucrări de infrastructură.

Motivul invocat de consilierii generali a fost că unele dintre exproprieri ar putea fi ilegale. De asemenea, consilierii au mai susţinut că există deja 311 procese pe rol privind modul de executare a exproprierilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite