Concurs interactiv de avioane pentru a-i sărbători pe Caragiale şi Vlaicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti organizează, sâmbătă, un concurs interactiv în cadrul căruia participanţii trebuie să confecţioneze un avion din hârtie şi să-l lanseze în zbor.

Potrivit organizatorilor, ideea evenimentului a venit odată cu dubla sărbătoare legată de anul Caragiale şi împlinirea a 130 de ani de la naşterea lui Aurel Vlaicu.

"Este un episod în viaţa lui Caragiale pe care noi l-am descoperit în presa vremii. În 1911, pe 27 mai, Caragiale a asistat la zborul avionului lui Vlaicu, la Blaj. Ziarele din acea vreme relatau că, imediat după terminarea zborului, Caragiale s-a dus la Vlaicu şi a exclamat: >Esti un geniu al poporului nostru, băiete!<, apoi i-a dăruit fotografia sa cu dedicaţia >Trăiască Vlaicu! Şi sus, tot mai sus!<. A fost foarte impresionat, a văzut pentru prima dată un avion, s-au împrietenit. Pentru că este anul lui Caragiale şi noi îl sărbătorim pe dramaturg, sigur că şi acest episod îl punctăm şi pentru că în 2012 sărbătorim 130 de ani de la naşterea lui Vlaicu. Am unit cele două sărbători, pe baza acelui document care arată că ei s-au împrietenit, şi am organizat un eveniment simbolic interactiv pentru tineri

Participanţii primesc o coală A4 inscripţionată pe care îşi trec numele şi din care ei confecţionează avionul respectiv. Cu avionul urcă pe scenă şi participă la concurs. Există şi nişte premii simbolice pentru primele trei locuri" , a declarat pentru Agerpres Horia Alexandru, coordonator Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Concursul va avea loc la ora 21,45, după terminarea festivalului "Bucureştii lui Caragiale", organizat de Primăria Capitalei în Centrul Vechi.

Oamenii vor fi înştiinţaţi de concurs prin intermediul unor fluturaşi care vor fi împărţiţi în Centrul Vechi, dar pot găsi informaţii şi pe site-ul www.festivalcaragiale.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite