Concurs de vinuri cu juriu internaţional, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai cunoscute vinuri de pe piaţa românească, fie autohtone fie importate, vor fi analizate de un juriu internaţional într-un concurs organizat la Bucureşti, în urma căruia organizatorii, o revistă de profil, încearcă să realizeze o ierarhie cât mai obiectivă a acestor produse.


Concursul va fi organizat la Bucureşti, în perioada 25 – 29 octombrie, de revista de specialitate vinul.ro, sub denumirea "Premiile de Excelenţă vinul.ro".
"Prin acest demers, vinul.ro încearcă să realizeze o ierarhie cât mai obiectivă a vinurilor româneşti şi străine disponibile pe piaţa autohtonă. În ceea ce priveşte obiectivele, concursul şi-a propus relansarea credibilităţii vinurilor, recondiţionarea ideii de valoare destinată consumatorului şi informarea obiectivă a acestuia", se arată într-un comunicat al organizatorilor.


Cu ocazia evenimentului, pe lângă secţiunea de jurizare şi punctare a vinurilor cunoscute ca fiind "din marele retail", va exista şi un concurs destinat vinurilor "non-retail", distribuite doar în hoteluri, restaurante, cafenele sau de firmele de catering, producătorii, distribuitorii sau importatorii putând astfel introduce în jurizare produse care nu există în magazine.

"Degustările se vor realiza în orb, garantându-se un anonimat total al probelor. Sesiunile de degustare se vor desfăşura pe parcursul a trei zile. Comisiile de jurizare vor fi compuse în majoritate din jurnalişti străini specializaţi în domeniul vinului, de la publicaţii cu tradiţie, reputaţie şi notorietate. Acestora li se vor alătura şi specialişti şi jurnalişti români", informează organizatorii, care precizează că şefii comisiilor de jurizare vor fi aleşi din rândul jurnaliştilor străini.

Au confirmat deja interesul de a face parte din juriu personalităţi internaţionale ale lumii vinului precum: Yves Paquier (Elveţia), Liliane Turmes (Luxemburg), Wilfried Moselt (Germania), Marc Dworkin (Franţa), Roberto Gatti (Italia), Antonio Maria Casado Tome (Spania), Julia Kostadinova (Bulgaria) și Gergely Barsi Szabo (Ungaria).
Prin organizarea acestui concurs, vinul.ro încearcă să promoveze "un standard de calitate" pentru piaţa de vinuri, "cu certificare independentă şi imparţială".

Evenimentul va avea loc la Centrul Aroma din Capitală.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite