Concert Toto Cutugno printre mici şi seminţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţii din trupa italianului, dezamăgiţi de parcul Plumbuita, locul în care au concertat aseară. Parcul Plumbuita, amplasat într-o zonă cu blocuri muncitoreşti, cu toată spoiala dată în ultimele zile, seamănă cu o fată de la ţară ieşită la gard în hainele bune.

Ieri-dimineaţă, peisajul era populat, în special, de bătrâni, copii şi vânzători ambulanţi, mulţi vânzători ambulanţi. Auziseră că e concert gratuit în parc şi veniseră să prindă loc.

“Ce să facem acasă, am ieşit şi noi, că o să cânte Toto «Cototunio». Nu l-am mai auzit, dar am mai fost aici când a cântat Maria Dragomiroiu şi a fost frumos”, spune uşor emoţionată Elena Sandu.

“E ceva important, că sunt multe boxe”

Zece metri mai încolo, aceeaşi confuzie. “Nu ştiu cine cântă, scrie pe afiş. Cică vin şi nişte dansatori. Distracţie pentru golani, că oamenii serioşi nu umblă noaptea pe drumuri şi nu cheltuie banii pe prostii”, spune, revoltat, Costel Bostan, care nu se dumirise că intrarea este gratuită.

Întâlnim şi un cunoscător. “Am venit special să ocup loc pentru că l-am pierdut pe Toto Cutugno la Braşov şi nici concertul de la Craiova nu l-am văzut. Mă aşteptam să se mediatizeze mai mult, dar, oricum, fanii lui adevăraţi sunt interesaţi şi vor veni”, ne asigură Cristi Stănilă. Puţin confuz, căuta un loc unde să se aşeze. “Ăştia n-au pus scaune aici, nici n-ai unde să stai. Nu vedeţi că în faţa scenei sunt rondourile de flori? Eu unde stau?”, ne întreabă, tot mai confuz, bărbatul.

Are dreptate, scena pentru solistul italian e ridicată, parcă, pentru un concert fără public. În faţa ei, chiar pe mijloc se întind rondourile cu volbură şi trandafiri. Loc pentru spectatori? Cele două alei de pe margine.

Mici româneşti şi pulpe de puişor

Plumbuita nu este un nume care să te ducă cu gândul la un concert de calitate, dar impresarii lui Toto Cutugno se pare că habar n-aveau. Le-a picat, însă, greu ca plumbul să găsească scena învăluită în fum de mici şi înconjurată de vânzători de chilipiruri.

O recunosc chiar ei. “Nu am ştiut cum arată locul acesta, dar ne aşteptam la o zonă mai centrală”, spune, zâmbind amar, Alberto Grumpet, unul dintre membrii trupei.

Pe români nu pare însă să-i deranjeze în vreun fel. “La concerte se fac bani. E vad bun, aşa că am adus mici proaspeţi şi pulpe de puişor. Sunt gata imediat, acuma ung grătarul cu slănină“, spune, luând elan, unul dintre comercianţi, Pavel Ioan.“O să avem clienţi, cum nu, doar e concert mare”, îşi freacă mâinile un alt vânzător, care aşază cu migală pungile de seminţe pe o etajeră plină de praf.

Nouă cu ghinion

Toto Cutugno a mai concertat de opt ori în România. Prima dată a fost în 1993, când a susţinut un recital la Cerbul de Aur, la Braşov.

image

Eu am venit aici pentru că-s văduv şi-mi caut nevastă.

image


Nicolae Pătraşcu

image

O să cânte Toto «Cototunio».

image


Elena Sandu

image

Eu îl aştept cu mici. Am şi must, dar nu aici.

image


Pavel Ioan

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite