Concept: La cafea deasupra teraselor de pe Calea Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sky Bar este situat pe terasa unei clădiri de pe cea mai „de fiţe” arteră din Capitală. Inspirat din roof-barurile din marile oraşe de peste hotare, Sky Bar - Above the City le oferă clienţilor care-i trec pragul o panoramă de la înălţime asupra zonei Dorobanţi.

Cei care vor să savureze un ceai, un cocktail, o cafea sau o ciocolată caldă „Above the city“ (deasupra oraşului), după cum spune sloganul barului, o pot face de acum într-un local de tip sky bar, un concept nou de lounge, care are un design unic.

Alexandra Zărnescu are 26 de ani şi este administratorul „Above the city Sky Bar“, situat pe Calea Dorobanţilor, la numărul 155. Tânăra spune că zona unde au creat acest concept inedit de bar nu a fost un criteriu important la început.

„Noi nu am ales zona. Pur şi simplu am găsit spaţiul acesta. Nu am vrut neapărat să-l deschidem pe Dorobanţi. Aceasta este o clădire de birouri care a avut o terasă potrivită pentru ideea noastră“, a explicat Alexandra.

Tânăra a călătorit foarte mult în afara ţării, iar conceptul de sky bar a apărut din doriţa de a avea un astfel de loc în Bucureşti. Ea a fost ajutată de iubitul ei şi de o prietenă, Flori Avram. „Am vrut să facem ceva unic. Noi am fost în California şi am văzut astfel de baruri acolo, în State, şi am zis «Cât de tare ar fi să facem şi noi aşa ceva în Bucureşti!», spune Alexandra.



Clienţii din mediul high

Sky Bar - Above the City a fost deschis acum patru săptămâni şi este situat la etajul cinci al unei clădiri de birouri de pe Calea Dorobanţilor. Sky Bar se adresează clientelei medium-high din Bucureşti, dar şi turiştilor care vin să viziteze Capitala.

„Avem clienţi care vin chiar şi de două ori pe zi la noi, pentru că le place. Ei ne văd pe noi în fiecare zi şi încep să ne cunoască, pentru că noi servim mereu aici“, spune Alexandra.

În total, cinci persoane sunt implicate şi lucrează în acest local: Alexandra, prietena ei (Flori), doi barmani şi o altă fată. „Ideea noastră a fost să ne implicăm noi total, de la servire la tot ceea ce presupune servirea. Singura mea experienţă pe servire am câştigat-o în Statele Unite ale Americii, când am lucrat ca chelneriţă în California, timp de două luni de zile, în cadrul programului Work & Travel“, mărturiseşte Alexandra.

Cea mai ieftină cafea: 9 lei

Structura care acoperă terasa a fost special creată pentru acest concept de bar şi se închide complet pentru a acoperi şi proteja clienţii pe timp de ploaie, vânt sau ninsoare, dar se şi deschide pentru a asigura o privelişte unică a zonei Dorobanţi şi a împrejurimilor.

Pergola a reprezentat cea mai mare problemă pentru crearea acestui sky bar, dar a fost rezolvată printr-un proiect unic. „Nimeni nu avea încredere în proiectul nostru, cu pergola care se închide şi se deschide. Toată structura aceasta a costat un sfert din investiţie. Noi nu am vrut să facem investiţie minimă şi profit maxim, am vrut să oferim confort“, a spus tânăra administratoare.



În curând şi mâncare
Alexandra promite clienţilor că în trei sau patru săptămâni vor putea servi şi mâncare la Sky Bar. „Vreau să avem mâncare simplă, făcută aşa cum mănânci acasă, pentru că românii caută la mâncare în primul rând calitatea“, spune Alexandra.

La Sky Bar o cafea costă între 9 şi 25 de lei, cocktailurile au preţuri cuprinse între 20 şi 30 de lei, băuturile răcoritoare costă între 9 şi 10 lei, iar ceaiul sau ciocolata caldă costă între 13-15 lei.

image
image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite