Concediu de 5 stele pentru patrupede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această perioadă e mare aglomeraţie la cazarea câinilor şi a pisicilor

şi care nu numai că le cazează în condiţii de lux, dar le şi dresează. Aşa că, dacă vreţi să plecaţi în concediu, puteţi să lăsaţi liniştiţi animalele în grija instructorilor de dresaj.

Pensiuni cu piscină şi padocuri cu aer condiţionat
Firmele care au pensiuni canine pun la dispoziţia patrupedelor toate condiţiile. Pe lângă plimbările zilnice şi grija unui instructor, câinii pot beneficia şi de piscină în care să se joace şi să se antreneze în voie. La şcoala de dresaj "Gabriel Cocu", pe lângă bazinul de 30 de metri lungime, câinii au la dispoziţie o pistă de biciclete, pe care câinele învaţă să pedaleze, şi un spaţiu de joacă de 2.000 mp supravegheat permanent. şi nu trebuie să vă faceţi griji că, în pensiune, câinii o să lenevească, pentru că instructorii au grijă de starea lor fizică. "Există program de plimbare, dimineaţa şi seara, plus periaj zilnic", ne-a spus Cristi Vătau, instructor la şcoala de dresaj canin Kris. Padocurile nu numai că au mochetă, dar sunt dotate şi cu aer condiţionat, plus o serie de jucării şi castroane. Totuşi, instructorii recomandă ca stăpânul să-i aducă animalului o pătură de acasă sau o jucărie, ca să nu se simtă părăsit, această situaţie fiind destul de întâlnită mai ales în cazul animalelor care vin pentru prima dată într-o pensiune. "E ideal să i se aducă ceva cu mirosul lui: o păturică, o jucărie, ca să se obişnuiască mai uşor", ne-a spus Geanina Negoiţă, reprezentanta unei firme care şi-a dezvoltat afacerile şi în domeniul pensiunilor canine. În privinţa "cazării", fiecare câine stă singur. Însă "există şi duplexuri, pentru familii: pentru soţi sau pentru o mamă cu puii ei", ne-a explicat Cristi Vătau. Pensiunile sunt vizitate săptămânal de un medic veterinar, iar în unele cazuri, când patronii vor să fie siguri că ai lor clienţi vor mai veni şi altă dată, le oferă, la finalul "concediului", un ultim tratament special: toaletaj complet, oferit gratuit.

La pensiune, după controlul medical
În majoritatea cazurilor, patrupedele nu pot fi aduse în pensiune decât dacă li s-a făcut un consult medical riguros.
Primirea lor în apartamentele sau în pensiunile de cinci stele se face pe baza unei programări. Instructorii recomandă ca acestea să fie făcute cu cel puţin o săptămână înainte.
Preţurile pentru cazare diferă. Cu cât condiţiile sunt mai luxoase, cu atât stăpânul trebuie să plătească mai mult. Preţul unei nopţi de cazare poate să coste de la 300.000 de lei vechi (fără mâncare) la 25 de euro/zi (cu toate "mofturile" incluse). De asemenea, unele firme aplică tariful şi după talia animalului.

Lux şi pentru feline
Deşi majoritatea firmelor au în vizor confortul câinilor, nici pisicile nu sunt lăsate mai prejos. Astfel, şi ele pot fi cazate în pensiuni de lux, în timp ce stăpânul lor este plecat în concediu. Preţul pentru o zi de cazare începe de la 100.000 de lei vechi, cu mâncare şi nisip aduse de acasă, şi poate ajunge la 8 euro, caz în care i se oferă mâncare şi tot ce mai are nevoie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite