Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei a avizat planurile urbanistice pentru cinci turnuri de 100 de metri în zone aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Salvați Bucureștiul atrage atenția asupra a cinci Planuri Urbanistice Zonale care ar putea fi construite la Răzoare și pe strada Orhideelor, zone considerate mult prea aglomerate pentru asemenea proiecte imobiliare.

Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei a avizat ieri Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Accent vertical - Nod Răzoare pentru un turn de 100 metri înălțime în intersecția de la Rpzoare. Turnul va fi amplasat pe un teren prevăzut în Planul Urbanistic General ca spațiu verde.

"Printr-un PUZ din 2008 întocmit de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, spațiului verde în cauză i-a fost schimbată în mod ilegal funcțiunea în <spațiu verde modificat> (noțiune care nu există în legislația de urbanism), în care se pot construi imobile cu condiția ca procentul de ocupare al terenului să nu depășească 15%. Planul Urbanistic Zonal avizat ieri nu respectă nici Planul din 2008, procentul de ocupare al terenului prevăzut fiind de 27%", atrage atenția Nicușor Dan, președinte al Asociației Salvați Bucureștiul.

Comisia de Urbanism a mai avizat ieri Planul Urbanistic Zonal Str. Orhideelor nr. 46, care prevede construirea a patru turnuri de 26 de etaje (aproximativ 100 metri) lângă Podul Basarab.

Asociația Salvați Bucureștiul este împotriva celor două proiecte, deoarece acestea s-ar construi în două zone deja foarte aglomerate din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite