Comandament de urgenţă anticaniculă, în sectorul 4. Cetăţenii pot suna la un număr gratuit pentru a semnala eventualele probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Primăria Sectorului 4 s-a întrunit Comandamentul de Urgenţă pentru a veni în sprijinul locuitorilor Sectorului 4, în special a copiilor şi bătrânilor cu afecţiuni cronice, cardiace sau  respiratorii, având în vedere faptul că se anunţă zile în care temperaturile vor depăşi 36° C, iar indicele de confort termic va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Astfel, începând de astăzi, de la primele ore ale dimineţii, angajaţii Primăriei Sectorului 4 s-au mobilizat pentru a distribui 20.000 de sticle cu apă potabilă pe raza sectorului, ( sâmbătă, duminică, luni), atât pe străzile principale, cât şi pe cele laterale, în pieţe şi locurile intens traficate.

“Înainte, când ne confruntam cu temperaturi caniculare, bucureştenii îşi puteau potoli setea de la fântâni şi cişmele. Acestea nemaiexistând, este de datoria autorităţilor publice să vină în sprijinul populaţiei şi să ofere apă rece potabilă. De altfel, am gândit un proiect prin care voi amenaja cişmele în Parcul Lumea Copiilor, iar, împreună cu Municipalitatea, intenţionez să repun în funcţiune fostele astfel de amplasamente de pe raza Sectorului 4”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4.

De asemenea, cetăţenilor le mai stau la dispoziţie şase puncte de distribuire a apei potabile: Piaţa Unirii – un cort, Piaţa Progresul – un cort, Piaţa Sudului – două corturi, staţia metrou Brâncoveanu – un cort şi Parcul Tineretului – un cort.
       
Corturile sunt dotate cu dozatoare cu apă plată, pahare de unică folosinţă, aparate de aer condiţionat mobile, paturi pliante, mese şi scaune, personal care va asigura acordarea primului ajutor, posibilitatea de a apela  serviciul de urgenţă 112.

Primăria Sectorului 4 a pus la dispoziţia cetăţenilor şi o linie telefonică tip Tel Verde, prin intermediul căreia, apelând 0800.800.440, pot fi semnalate eventualele probleme cauzate de caniculă.
       
Totodată, Biroul Managementul Situaţiilor de Urgenţă distribuie cetăţenilor, pliante informative, conţinând recomandările medicilor, cu privire la măsurile de protecţie împotriva caniculei, printre care se numără:
- reducerea activităţilor în spaţiul deschis şi evitarea deplasărilor în intervalul 9.00-18.00
- purtarea unor haine subţiri din bumbac, deschise la culoare, ochelari şi pălării de soare
- consumul a 1,5–2 litri de apă pe zi, duşuri cu apă călduţă
- consumul de fructe şi legume proaspete
- evitarea consumului de băuturi alcoolice sau a celor cu un conţinut ridicat de cofeină, care favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

De asemenea, pentru limitarea efectelor caniculei, prin intermediul societăţilor de salubrizare REBU şi ADPP Sector 4, zeci de utilaje se vor deplasa pe raza Sectorului 4, în treceri “nocturne”, pentru a efectua stropiri pe străzi, bulevarde şi parcuri.

Prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, persoanele asistate la domiciliu vor beneficia de îngrijire medico-socială, asistenţii specializaţi ocupându-se şi de cumpărăturile lor zilnice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite