Bucureşti: Izolaţia unui bloc din Colentina s-a prăbuşit (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tencuiala de pe o latură a blocului 105 din Şoseaua Colentina nr. 64 a căzut în această dimineaţă peste intrarea unui gang intens circulat.

Potrivit maiorului Cătălin Eftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Urgenţe Bucureşti (ISU), nu există victime şi nici maşini avariate.

Conform ISU, la faţa locului au ajuns două echipaje de pompieri.

Am primit apelul de urgenţă la ora 9.30. Nu există victime şi nici maşini avariate“, a declarat Cătălin Eftene, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Urgenţe Bucureşti (ISU).

Cele două echipaje de pompieri au venit la locul incidentului cu o autospecială şi o autoscară. „Noi venim de fiecare dată când suntem solicitaţi. Zona deja a fost curăţată de tencuiala căzută“, a mai spus Eftene.

Apartamentele de la etajul 4 au fost afectate doar la exterior. Este a treia oară când tencuiala de pe acest bloc se desprinde.

Imobilul din Şoseaua Colentina a fost construit în 1977.

UPDATE 1
Locatarii din bloc spun că în dreptul etajelor 8 şi 10 tencuiala fusese decopertată de curând.

În acelaşi loc, peretele s-a mai desprins şi altădată. Gheorghe Solomon, locatar din bloc, spune că sub moloz se află ţeava de gaz care alimentează blocul. „Mi-e frică să nu fie vreo fisură, să nu explodăm“, a spus speriat Solomon.

UPDATE 2

„Astăzi, izolaţia blocului s-a prăbuşit pe latura cu gangul de trecere, de la etajul 10 în jos“, au spus mai mulţi locatari.

„Am crezut că e cutremur!“

„Pompierii au venit acum o jumătate de oră, s-au uitat la dărămături şi ştiţi ce au spus? Să ne uităm în sus când trecem pe aici!“, a afirmat indignat un alt locatar. „Am crezut că e cutremur şi s-a zguduit tot blocul când a căzut zidul“, a adăugat un alt bucureştean.

În timpul furtunii de acum trei săptămâni, o altă bucată din perete de la nivelul etajului 8 s-a desprins şi a căzut.

„Atunci când a fost izolat blocul, adică în 1982, muncitorii s-au oprit la nivelul parterului, iar tencuiala nu a mai avut susţinere“, a spus Gheorghe Chiriac, locatar. El a precizat că blocul se află în programul de reabilitare termică şi că muncitorii ar fi trebuit să vină şi să pună schelele pe 15 iunie.

Locatarii din blocul 105, din Colentina, spun că acum doi ani, după o furtună, o bucată de un metru pătrat s-a desprins, dar nu a căzut. Atunci, bucureştenii au desprins zidul cu flexul.

UPDATE 3

În urma incidentului, o altă bucată de pe faţada blocului stătea să cadă. Pompierii au încercat să intervină, dar, din cauză că locatarii de la etajul şapte nu erau acasă, nu au putut desprinde izolaţia care punea în pericol trecătorii.

DACĂ AVEŢI INFORMAŢII DESPRE BLOCURI DIN CAPITALĂ AFLATE ÎN PARAGINĂ ŞI CARE AR PUTEA PUNE ÎN PERICOL VIAŢA LOCATARILOR LĂSAŢI COMENTARII PE www.bucuresti.adevarul.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite