Cocktail european cu 50 de filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Filmului European aduce la Bucureşti, între 6 şi 16 mai, filme europene „de tot felul“, produse în ultimii doi ani.

Proiecţiile din Capitală vor avea loc la cinematografele Studio, Pro şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român (MŢR). A devenit deja tradiţie, luna mai este luna în care cinefilii români au prilejul să se bucure de câteva dintre cele mai importante filme europene ale momentului. Profilul festivalului este din ce în ce mai recognoscibil: o colecţie de poveşti extraordinar de diferite, spuse în stiluri inedite.

Caravană cinematografică prin ţară
Actuala ediţie deţine deja câteva recorduri: cea mai bogată selecţie de filme de până acum – peste 50, care acoperă cel mai mare număr de ţări participante (28) şi călătoreşte în cel mai mare număr de oraşe din România. Anul aceasta filmele europene vor fi văzute şi la Braşov, Timişoara, Iaşi şi Târgu-Mureş.
„Panglica albă“ (Austria), filmul lui Michael Haneke răsplătit cu Palme D’Or la Cannes anul trecut, va rula în deschiderea evenimentului. Realizată în alb şi negru, pelicula localizează acţiunea într-un stat din nordul Germaniei, în 1913, şi urmăreşte o serie de crime puse pe seama unor elevi.


Colecţia Vintage a Festivalului, oferă spectatorilor ocazia de a revedea opt dintre cele mai apreciate filme prezentate în ediţiile anterioare ale Festivalului. Printre acestea se numără „Copilul“ / „L’enfant“ , „Fratele meu este fiu unic“ / „Mio fratello e figlio unico“ şi „Cu capul înainte“ / „Head-On“.  Pentru vizionări, preţul unui bilet este de 10 lei, iar un abonament care permite şase intrări, costă 48 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite