Cocktail de vară pe Lipscani: băuturi cu iz de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doisprezece  terase din Centrul Vechi au fost închise de ANAF în urma unui control efectuat noaptea trecută. Inspectorii le-au suspendat activitate pentru trei luni şi le-au amendate pentru nereguli găsite la casele de marcat.

Zeci de comisari ai Gărzii Financiare au verificat, azi-noapte, toate terasele deschise în Centrul Vechi. Acţiunea a fost una inopinantă şi nimeni nu se aştepta ca în plină seară, când toată lumea se răcorea cu o bătură la terasele de-aici, atmosfera să fie stricată de 50 de oaspeţi cu „gulere albe“ de la Fisc!

22 terase controlate, 12 închise

Comisarii au făcut luat la puricat 22 de localuri din Centrul Istoric. În unele dintre ele nu s-au găsit doar nereguli la casele de marcat, ci şi marfă de contrabandă.

„Într-unul dintre localuri am găsit băuturi spirtoase netimbrate“, a declarat comisarul şef al Gărzii Financiare, Arpad Ladanyi.
Comisarii au închis 12 terase din ceşe 22 controlate şi au dat amenzi de peste125.000 de lei. Amenzile, dar în mod special decizia de la închide barurile pentru trei luni, sunt o  lovitură mare pentru patroni, înstrucât aceştia au investit foarte mult în plasme şi proiectoare, sperând ca în această vară să-şi scoată nu doar investiţia, ci şi un profit de zeci de mii de euro.

„A fost exces de zel“

Una dintre terasele închise azi-noapte de inspectorii de la ANAF este terasa Fame, de pe Strada Gabroveni. „Au fost controale la berăria Gabroveni şi la terasa Fame. Dupa ce au plecat inspectorii, terasa Fame s-a inchis“, a spus Mihai, un tânăr care era la terasa Cool Cat din apropiere, la ora 2.30, când a avut loc controlul .

Comisarii de la ANAF au avertizat, în urma acestui control, că acţiunile de acest fel se vor intensifica în perioada următoare pentru combaterea evaziunii fiscale şi recomandă tuturor celor care îşi petrec timpul liber pe Lipscani să solicite bon fiscal pentru consumaţie.

Patronii teraselor rămase deschise consideră că acest control a fost unul „forţat“. „A fost, de fapt, un exces de zel din partea comisarilor. Nu suntem atât de pătaţi cum vor ei să ne arate cu degetul“, a declarat unul dintre patroni.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite