Cobra Cleopatrei, expusă la Antipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai agresive şi veninoase specii de şarpe, Cobra egipteană, despre care legenda spune că a fost aleasă de regina Cleopatra pentru a se sinucide, poate fi văzută de bucureşteni

Una dintre cele mai agresive şi veninoase specii de şarpe, Cobra egipteană, despre care legenda spune că a fost aleasă de regina Cleopatra pentru a se sinucide, poate fi văzută de bucureşteni la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” până la sfârşitul lunii. Cobra este expusă, alături de alte 100 de specii, în cadrul unei expoziţii de reptile vii. Acestea fac parte din colecţia personală de animale şi insecte veninoase a lui Florin Sîrb.

Şarpele, animal de casă

Florin Sîrb a decis să le prezinte bucureştenilor animalele sale de casă, cele peste 100 de exemplare de şerpi, şopârle, tarantule, miriapozi uriaşi, scolopendre din Madagascar şi ţestoase de tot felul. El a început să colecţioneze vieţuitoare exotice în urmă cu 12 ani şi spune că, între timp, a învăţat multe despre ele.

Florin Sîrb crede că un terariu (un soi de acvariu pentru reptile şi insecte) aşezat ­într-un colţ al casei este ceva extraordinar, dar menţionează că şi responsabilitatea proprietarului trebuie să fie pe măsură.

“Până şi paşnicele ţestoase de Florida, pe care unii le-au adoptat şi, când ­s-au plictisit, le-au dat drumul în natură, au devenit pericol public. Fiind mai mari şi mai mâncăcioase decât ale noastre, au distrus biotopul multor lacuri din România”, explică colecţionarul. “Animalele exotice ne pot captiva, dar nu recomand să fie adoptate de oricine ca animale de companie”, spune proprietarul colecţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite