Coadă la taxe şi impozite, în prima zi lucrătoare din an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea de 10 procente şi teama de a nu cheltui banii programaţi pentru dările la stat i-au făcut pe bucureşteni să vină de la prima oră în faţa ghişeelor de la direcţiile de taxe şi impozite. Bucureştenii vor plăti anul acesta aceiaşi bani pentru taxe şi impozite, ca şi anul trecut, cu excepţia celor care au mai multe case şi maşini cu capacitatea cilindrică de peste 2.000 cmc.

În sectorul 6, la direcţia de taxe şi impozite de pe strada Drumul Taberei, bucureştenii au aştepat deschiderea casieriei încă de la 6 dimineaţa. „Am venit să le plătim la timp. Am strâns bani tot anul şi dacă nu îi plătim acum o să-i dăm pe medicamente”, spunea, azi-dimineaţă, Veta Popescu de 79 de ani. Casieriţa Andreea Preda a explicat că situaţia se repetă în fiecare an, încă din prima zi lucrătoare. „Cred că cei din sectorul 6 sunt foarte promţi. Probabil că şi faptul că beneficiază de reducerea de 10% până la sfârşitul lunii martie îi determină să fie atât de rapizi”, a spus casieriţa.

Cozile s-au format însă numai în sectorul 6, la celelate direcţii din sectoare, deşi au avut program încă de dimineaţă, s-au făcut doar câteva încasări.

Impozite mărite pentru mai multe case

Impozitul rămâne la nivelul celui de anul trecut pentru bucureştenii care au o singură locuinţă, însă cei care dispun de mai multe clădiri vor trebui să plătească cu până la 300% mai mult. Astfel, pentru a doua locuinţă deţinută se va plăti un impozit majorat cu 65%, faţă de 15% cât era impozitarea în 2010. Pentru o a treia locuinţă se va plăti cu 150% mai mult (faţă de 50% în 2010), iar pentru o a patra sau mai multe locuinţe, cu 300% în plus (între 75 şi 100% în 2010). Şi în acest an, cele mai mari dări le vor plăti bucureştenii care stau în zona A de impozitare: perimetrul cuprins între bulevardele Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Splaiul Unirii şi bulevardul Timisoara. Impozitul pentru un apartament cu două camere costă 125 de lei, iar unul de patru, 264 de lei. Impozite aproximativ similare plătesc şi cei care au apartamente în zona B, adică în cartierele Berceni, Pantelimon, Colentina şi Giuleşti. Impozitele cele mai mici sunt pentru locuintele din zona D, de la periferia Capitalei.  Aici, pentru doua camere se vor plăti 111 lei.

Motor puternic, taxă mai mare

Proprietarii de maşini cu motoare puternice vor plăti însă chiar și dublu faţă de anul acesta, în conformitate cu Ordonanța Guvernului aprobată acum de Consiliul General: 72 de lei, în loc de 36 lei, pentru fiecare 200 cmc la motoarele cu capacitatea între 2.001 şi 2.600 cmc, respectiv 144 de lei, în loc de 72, pentru fiecare 200 cmc la motoarele cu capacitatea între 2.601 şi 3.000 cmc. Maşinile care au motoare cu capacităţi de peste 3.001 cmc sunt taxate cu 290 de lei, în loc de 145, pentru fiecare 200 cmc ai motorului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite