Bucureşti: Clinică fantomă pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programat pentru a doua oară la inaugurare, centrul medical din curtea complexului studenţesc Grozăveşti încă nu funcţionează. Reprezentanţii Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei spun că imobilul construit în opt ani nu este dotat cu aparatură medicală.

Mai citiţi şi:

BUCUREŞTI Centrul medical al studenţilor va fi deschis la sfârşitul acestei săptămâni

Directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, Marius Savu, a promis săptămâna trecută că noul centru medical pentru studenţi va fi deschis în jurul datei de 22 octombrie. Acest termen a fost lansat după ce un altul nu a fost respectat.

Este vorba despre promisiunea făcută de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la finalizarea construcţiei din Grozăveşti, potrivit căreia clinica urma să fie funcţională la 1 octombrie. “A fost vina Universităţii Bucureşti, cea care deţine terenul pe care noi am ridicat clinica, în sensul că a întârziat semnarea protocolului”, explica Savu săptămâna trecută.

Altă promisiune: deschidem săptămâna aceasta
Ieri, acelaşi director al Spitalelor a declarat, pentru “Adevărul”, că uşile centrului medical sunt încă închise pentru că lipsesc dotările.

„Este mobilată, însă nu avem cardiograf şi defibrilator, pentru că sponsorul a întârziat. Vom face tot posibilul ca săptămâna aceasta să avem totul pentru a-i da drumul“, a declarat şeful Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din cadrul Primăriei Capitalei. Aparatura medicală pentru dotarea clinicii se ridică la circa 10.000 de euro.

Acelaşi lucru îl susţine şi rectorul Universităţii din Bucureşti, Ioan Pânzaru. „Clinica nu a fost inaugurată la începutul anului universitar, pentru că nu avea aparatura medicală necesară. Acest lucru nu depinde de universitate, ci de cei care gestionează centrul medical“, a spus, pentru „Adevărul“, Pânzaru.

Trei medici pe zi
Şi în ceea ce priveşte medicii lucrurile se schimbă de la o săptămână la alta. Dacă până acum o săptămână, centrul medical trebuia să aibă pe lângă asistenţi, doi medici de familie, în prezent directorul Administraţiei Spitalelor spune că vor lucra un medic de familie, un medic şcolar şi un medic specialist prin rotaţie.

„Am ajuns la concluzia că este foarte important ca în clincă să existe medici specialişti. Într-o zi va fi ginecologul, în alta un medic internist. Studentul nu trebuie să plătească serviciile medicale“, a mai spus Savu.

Studenţii aşteaptă „miracolul”
Studenţii sunt nerăbdători ca centrul medical să fie deschis. „Mă gândesc că nu degeaba au pus plăcuţa acum câteva zile. Vor să deschidă clinica. Abia aştept să am medic de familie în campus şi să nu mai merg la Buzău pentru medic“, a spus o studentă la Geografie, care locuieşte în campus.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite