Bucureşti: Un planor a aterizat forţat în apropiere de Clinceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul planorului s-a ales cu două vertebre rupte dupa ce a aterizat fortat, în jurul orei 16.00, între comunele Mihailesti si Clinceni.

Pilotul planorului care a aterizat forţat, pe un câmp din apropierea Aerodromului Clinceni, a fost dus de elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde s-a constatat că are două vertebre rupte. „Pilotul are traumatism toracic vertebral lombar fără manifestări neurologice”, a declarat Dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD. Pilotul urmează să fie supus mai multor investigaţii.

„Înca nu se cunosc cauzele aterizarii fortate. S-a deschis o ancheta si vom afla. Incidentul ar fi putut fi provocat de turbulentele de aer sau de o problema tehnica”, a declarat seful departamentului de comunicare din cadrul Ministerului Transporturilor, Laurentiu Voicu. Acesta a precizat ca planorul apartinea aeroclubului.

Acesta este al treilea accident care se petrece pe Aerodromul din Clinceni din ultima lună. Primele două s-au soldat cu moartea celor doi piloţi, în accidente fiind implicate două avioane ultrauşoare de acrobaţie.

Ultimul accident a avut loc în urmă cu două zile şi s-a soldat cu moartea pilotului Mugurel Uţă, în vârstă de 37 de ani. El executa un zbor de antrenament când aparatul pe care îl pilota s-a prăbuşit, la scurtă vreme după decolare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite