Ciudăţenie: Locuiesc pe strada fără nume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de familii din sectorul 6 stau, de 30 de ani, pe o „alee-fantomă”. În lipsa unei denumiri, în buletinele locatarilor a fost trecută, ca adresă de domiciliu, strada din spatele blocului, respectiv Drumul Taberei.

De ani buni, locatarii blocului C16 din cartierul Drumul Taberei se „luptă” cu o problemă inedită: locuiesc pe o stradă care nu are, în acte, un nume. Imobilul, care are cinci scări, este amplasat pe o alee de 200 de metri. Pe toată lungimea străzii nu este nicio plăcuţă de identificare, iar artera nu este înregistrată la Administraţia Domeniului Public de la Primăria Sectorului 6.

Blocul a fost construit în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar locatarii sunt trecuţi în buletin ca având domiciliul pe adresa Drumul Taberei nr.82. În realitate, însă, artera Drumul Taberei este în spatele blocului, nu acolo unde sunt intrările.

Trafic intens pe artera nebotezată

Dar aceasta nu este cea mai mare problemă a locuitorilor. Ei sunt nemulţumiţi că, din cauză că nu a fost „botezată”, deci nu figurează nicăieri, artera nu a fost reabilitată niciodată.

„Eu stau de 30 de ani în bloc şi nu a venit nimeni să o repare până acum. Este plină de gropi şi deja a devenit o mare problemă pentru noi din cauză că suntem aproape 300 de familii care locuim aici şi majoritatea avem maşini“, spune nervoasă Vasilica Priţulescu, membră a Consiliului de Administraţie a blocului.

La parterul blocului au fost construite mai multe spaţii comerciale, printre care alimentare sau bănci, iar în momentul în care acestea sunt alimentate, maşinile trec tot pe această stradă.

Ocolită de drumari

Artera este împrejmuită de două străzi - Aleea Câmpul cu Flori şi Lunca Cernei, care au fost reabilitate în urmă cu aproximativ un an şi jumătate. Ele au făcut parte dintr-un proiect de reabilitare iniţiat de Primăria Sectorului 6. Din păcate pentru locatarii din C16, aleea lor nu a intrat în program. „Cei de la primărie ne-au spus că artera nu este înregistrată şi de aceea nu au fost alocaţi bani pentru repararea ei“, a mai spus Vasilica Priţulescu.

„Am trimis trei adrese către Primăria Sectorului 6 ca să ne repare strada. Le-am trimis şi schemă, să vadă unde este localizată. Mi-au spus că vor face când vor fi bani“, susţine Lică Constantinescu, preşedintele Asociaţiei de Proprietari a Blocului C16.

Contactaţi de repoterii „Adevărul de Seară“, reprezentanţii ADP sector 6 au spus că de denumirea aleilor de sector se ocupă Primăria Capitalei, însă au promis că vor interveni pentru reabilitarea acesteia. „Nu a fost şi nu este prinsă în planul de reabilitare pentru anul acesta, dar se va interveni în cel mai scurt timp cu plombe asfaltice”, ne-au spus reprezentanţii ADP sector 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite