Bucureşti: O raţă mandarin din Cişmigiu, ucisă de un pom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guma, vijeliile şi câinii sunt duşmanii de moarte ai păsărilor exotice cumpărate cu bani grei de către Administraţia Lacurilor şi aduse în Parcul Cişmigiu.

Edilii plănuiesc să cheltuie alte zeci de mii de euro pentru achiziţionarea altor exemplare cu care să populeze lacurile din Bucureşti.

Douăzeci de lebede negre, 24 de raţe mandarin şi zece gâşte califari fac senzaţie în Cişmigiu. Din păcate, păsările nu rezistă în mediul lipsit de siguranţă din parcul bucureştean. După ce două lebede au murit înecate cu gumă de mestecat, aruncată de trecători în lac, astăzi am aflat că şi o raţă mandarin a fost ucisă în timpul furtunii de la începutul săptămânii trecute.

Paznicii aleargă maidanezii

„O răţuşcă mandarin a murit zilele trecute, când a fost vijelia aia mare. A căzut un copac peste ea”, a spus unul dintre agenţii de pază din Cişmigiu.

Deşi susţin că asigură paza 24 de ore din 24 şi că nu au avut de-a face cu situaţii neplăcute, paznicii nu împiedică trecătorii să hrănească păsările exotice care „locuiesc” pe Aleea Lebedelor.

Azi-dimineaţă, sub ochii celor care ştiu că exemplarele trebuie hrănite doar o dată pe zi cu grăunţe şi boabe, o fetiţă arunca mâncare raţelor şi gâştelor. „Vin în fiecare zi şi le arunc pâine uscată”, a spus Alina, în vârstă de 11 ani. „Nu a încercat nimeni să prindă vreo răţuşcă, iar pe câini i-am mai alergat noi”, s-a mai lăudat poliţistul comunitar.

Penaje multicolore ca în parcurile europene

În ciuda faptului că nu fac faţă îngrijirii şi protejării exemplarelor deja achiţionate, edilii s-au gândit să înfrumuseţeze parcurile din Bucureşti cu alte păsări exotice. Proiectul pilot din Capitală a fost deja lansat în Parcurile Cişmigiu şi Bordei, urmând a fi populate cu păsări exotice şi parcurile Tineretului, Carol şi Herăstrău.

Alte păsări scumpe

În schimbul a 140.000 de euro, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti ar urma să aducă în Parcul Herăstrău 19 lebede şi păuni, 12 gâşte şi 25 raţe. Pentru Parcul Bordei ar putea fi cumpărate 24 de perechi de lebede şi păuni, 10 perechi de gâşte şi 20 de perechi de raţe, iar în Cişmigiu vor putea fi admirate nouă perechi de păuni, 12 perechi lebede, 19 perechi raţe şi 15 perechi gâşte.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite