Bucureşti: Abuz pe domeniul public în Grădina Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alee din parcul ultracentral a fost blocată de o societate comercială. Bucureştenii care obişnuiesc să se plimbe prin Parcul Cişmigiu se plâng de faptul că firma care a achiziţionat clădirea Horticola a blocat intrarea în parcul de pe Bulevardul Schitu Măgureanu.

Societatea care a cumpărat clădirea situată în incinta Parcului Cişmigiu, în imediata vecinătate a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“, a restricţionat accesul în parc, punând lacăt pe poarta de la prima intrare din Bulevardul Schitu Măgureanu.

De asemenea, proprietarii au montat un gard care separă zona în care se află clădirea de restul parcului, blocând accesul oamenilor la o alee care ţine de domeniul public.

„Eu stau aici de vreo câţiva ani şi trec în fiecare zi prin dreptul clădirii Horticola. Nu mi se pare normal să îngrădească o alee din parc, chiar dacă au cumpărat o clădire. Eu am încercat să îl întreb pe avocatul firmei respective dacă au vreo aprobare să închidă parcul, dar nu mi-a răspuns nimic, doar că nu am nicio funcţie care să îmi permită să îl iau la întrebări“, a spus Ilie Corodeanu, în timp ce îşi aştepta fiica în dreptul Colegiului „Gheorghe Lazăr“.

El a spus că mai toată lumea care trece pe acolo îl înjură pe paznicul clădirii şi din acest motiv, omul nu mai iese în curte, chiar dacă „nu are nicio vină“.

Riveranii sunt scandalizaţi
„Pe aleea din Cişmigiu care dă în Bulevardul Schitu Măgureanu a fost montat un gard chiar joia trecută. Am văzut eu de la balcon 4-5 muncitori care tăiau şi sudau la gardul din fier. Sunt scandalizată, mi se pare un tupeu fără margini. Am înţeles că au cumpărat clădirea, dar nu cred că au cumpărat şi aleea. Mă întreb ce păzeşte Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement “, a „tunat“ Anda Avramuţ, care locuieşte în apropierea parcului.

Autoritatea pe care respectabila doamnă o invocă, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), se eschivează, spunând că intrarea respectivă era una provizorie. „Accesul in Parcul Cişmigiu, în zona Schitu Măgureanu, se face prin intrarea principală, aflată la 100 de metri de zona Colegiului Naţional «Gheorghe Lazăr».

Zona în cauză era o cale de acces provizorie, care aparţinea de fosta Horticola“, a zis purtătoarea de cuvânt ALPAB, Carmen Chicu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite