Ciprian Dumitrescu este fotograful băncilor virtuale de imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul „vânează“ cadre inedite şi le postează pe site-urile care vând fotografii.

Ciprian şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie într-o împrejurare care l-ar fi dus departe de casă, ocazie pe care însă a pierdut-o, dar care l-a făcut să continue să studieze arta imaginilor.

„În 2004 am avut o prietenă care urma să plece pe un vas de croazieră în SUA. M-am înscris şi eu şi urma să susţin un examen de fotografie, dar nu am mai reuşit să plec“, a declarat Ciprian. Tânărul nu a renunţat cu una cu două şi şi-a dorit să se perfecţioneze. În scurt timp, a reuşit să-şi amenajeze în locuinţă chiar şi un ministudio.

Ciprian Dumitrescu

„Primul studio a fost cu nişte bliţuri nemţeşti de prin 1970, dar care, uimitor, funcţionau bine“, povesteşte tânărul. A început apoi să-şi achiziţioneze aparatură cât mai performantă şi să-şi exerseze îndemânarea.

În timpul căutărilor sale pe Internet a descoperit fotografia comercială şi a ajuns să aprovizioneze „depozitele“ virtuale cu imagini. Site-urile care le stochează acceptă în special imagini bussines, cele mai căutate de creatorii de pagini de web.

Şi imaginile de stradă cu oamenii sunt dorite, dar Ciprian a constatat că bucureştenii sunt cam sceptici să se lase fotografiaţi. „Sunt un fel de bănci de imagini de unde se pot achiziţiona fotografii“, explică tânărul.

Două zile în Parâng pentru o fotografie

Dacă vă întrebaţi vreodată cine face broşurile şi cataloagele de publicitate pe care le găsiţi în cutia poştală sau le primiţi pentru promovarea produselor, Ciprian este unul dintre graficienii din publicitate care le realizează.

„În Parâng am stat două zile şi am prins conjunctura cea mai bună de lumină. La un moment dat, au plecat cei câţiva nori şi a venit lumina care a creat o imagine feerică“, povesteşte Ciprian.O ambiţie rară pentru unii, obişnuită pentru tânărul fotograf. 

Ciprian Dumitrescu

Recent, a participat la expoziţia cu fotografii în alb şi negru organizată în cadrul proiectului „Bucureştiul meu drag“, evenimente care-l provoacă să surprindă imagini inedite din Capitală.

Ce-i place:
„Muzica rock . Am mers la câteva concerte mai importante, cum a fost cel cu AC/DC, şi am făcut şi mici fotoreportaje cu o cameră mică“, spune tânărul.
Ce nu-i place:
„Să fiu sub control şi nici cei care nu sunt deschişi la propunerile pe care le faci şi se fac doar că te ascultă“, mai spune.

Profil:
Născut: 26 aprilie 1977, Brad (judeţul Hunedoara)
Studii: Facultatea de Maşini şi Instalaţii din Petroşani
Experienţă: 7 expoziţii cu fotografii
Familie: Este necăsătorit

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite