EXCLUSIV Ciomu: „Am prieteni la marile spitale din Bucureşti care vor să mă angajeze"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, imediat după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că doctorul Naum Ciomu poate profesa în continuare, însă fără dreptul de a opera, acesta a răspuns unui interviu inedit reporterilor Adevărul de Seară, în parcarea de lângă Facultatea de Medicină, acolo unde studenţii îl conduceau către maşină, felicitându-l pentru sentinţa obţinută.

Naum Ciomu este primul medic din România judecat că a lăsat infirm un pacient. La aflarea veştii că va putea să îmbrace din nou halatul alb, după ce Colegiul Medicilor i-a interzis asta, acesta ne-a mărturisit, în mod repetat, că tot ce i s-a întâmplat a fost de fapt o încercare de discreditare. Doctorul era fericit însă, mai ales că a avut  parte de o surpriză neaşteptată. „Studenţii mei s-au ridicat în picioare şi m-au aplaudat pentru sentinţa obţinută", a spus acesta emoţionat.

Dar imediat ne-a vorbit despre mâhnirea pe care o resimte vizavi de colegii săi de breaslă. „Mulţi au venit şi şi-au cerut scuze despre tot ce au spus despre mine. Alţii şi-acum mă ocolesc cu privirea, de ruşine", ne-a spus acesta, uitându-se spre geamurile facultăţii. Doctorul crede că toată publicitatea negativă făcută pe seama incidentului, despre care el în continuare susţine că a fost din cauza unui atac cerebral, a fost făcută doar pentru că la mijloc a fost implicat un organ sexual, şi că nu e firesc să priveşti un om care a făcut atâta bine, prin prisma unei greşeli.

„Am salvat atâtea vieţi, asta nu este interesant pentru nimeni. Când mă sunau pacienţii în miez de noapte îmi trăgeam o pereche de pantaloni pe mine şi fugeam ca să operez dintre cele mai grele intervenţii, când erau urgenţe. Atunci nu îi mai era nimănui frică de mine?", povesteşte doctorul cu ochii aproape înlăcrimaţi.

Lui Ciomu nu îi este teamă acum că nu va avea unde să profeseze. Spune el, mai are încă amici devotaţi care îl vor ajuta şi în continuare. „Am unde să muncesc. Am prieteni la marile spitale din Bucureşti care vor să mă angajeze. Mai există şi varianta privatului. Încă mă mai gândesc", a explicat el.

Ciomu a fost condamnat, în 2007, pentru malpraxis, după ce a secţionat penisul unui pacient în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Citiţi astăzi în Adevărul de Seară dezvăluirile lui Naum Ciomu despre cei care el crede că au încercat să-i distrugă cariera.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite