Bucureşti: Cinefilii se întâlnesc cu „Bravul soldat Svejk“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul primelor zile de Anim’est, astăzi pasionaţii de desene animate se distrează la Bucureşti au parte de filme de excepţie.

„Bravul soldat Svejk“, care este o poveste bazată pe celebra carte a lui Jaroslav Hasek, rulează în această seară, la cinema Patria din Capitală, de la ora 19.00.

Pentru cei cărora le plac umorul negru şi Crăciunul alb, pelicula - desen animat „Bravul soldat Svejk“ este o declaraţie comică împotriva războiului, o poveste ce îl are în prim-plan pe Josef Švejk, un om obişnuit, chemat la arme, care este închis şi declarat nebun. Dacă nu reuşiţi să ajungeţi la reprezentaţia de astăzi, mai aveţi o şansă să vedeţi filmul regizat de Robert Crombie, mâine, la Cinemateca bucureşteană Union, de la ora 18.00.

Tot astăzi, la Union, în cadrul Anim’est, Guilaine Bergeret, va vorbi cinefililor despre sistemul de producţie profesionist din Franţa, dar şi despre reţeta succesului financiar şi festivalier în filmul de animaţie.
Bergeret este managerul unuia dintre cei mai importanţi producători de animaţie din Europa, Sacrebleu Productions, studioul distins în 2006 cu Premiul pentru cea mai bună casă de producţie la Premiile industriei franceze de film, pentru cele peste 500 de festivaluri (inclusiv Cannes, Berlin, Clermont-Ferrand, Veneţia, Brest) la care au participat filmele renumitului producător.

Urmează ziua filmelor româneşti

Totodată, Georges Schwizgebel, un pionier al tehnicii animaţiei pe sticlă, este invitatul special al celei de-a patra ediţii Anim’est. Elveţianul va vorbi astăzi, la Cinema Union, despre cele 14 filme de scurtmetraj pe care le-a realizat până în prezent. La Union, el va da detalii despre cariera şi tehnica sa specială şi despre importanţa succesului în festivaluri de film pentru animatorii independenţi.

Mâine, la Patria, este ziua filmelor româneşti din competiţia Anim’est, dar vor fi proiectate şi reclame, videoclipuri animate.

10 lei biletul de intrare


Pentru a participa la festival, vă puteţi achiziţiona un abonament de 80 de lei, pentru 10 proiecţii la alegere, iar cu 150 de lei primiţi un Festival pass, care vă garantează accesul la toate evenimentele. Biletele individuale sunt puse în vânzare pe site-ul bilet.ro şi în magazinele bilet.ro şi la Cinema Patria, Cinema Elvira Popescu si Cinema Union. Un bilet de intrare (valabil pentru o singura proiecţie) costă 10 lei, preţ unic, valabil pentru toate categoriile de public.


Ce vedeţi astăzi


Cinemateca Union
16.00 Videoclipuri şi publicitate 2
18.00 Program studio Sacre Bleu
20.00 Competiţie studenţi 1
Cinema Patria
16.30 Mozaic 3
18.30 Program Georges Schwizgebel
20.30 Competiţie de scurt-metraje 2
22.30 „Castelul umblător al lui Howl“
Cinema Elvira Popescu
19.00 „Bravul soldat Svejk“
21.00 „Imigranţii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite