Cine fură locul de parcare rămâne fără maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de hotărâre de consiliu al sectorului 4 prevede pedepsirea celor care ocupă abuziv locurile de parcare obţinute de la ADP cu amendă şi ridicarea maşinii. Contra sumei de 50 de lei anual şi un simplu telefon la poliţia comunitară de sector, în 30 de minute maşina care ocupă locul de parcare obţinut legal va fi ridicată.

În timp ce primarul general Sorin Oprescu se chinuieşte să elaboreze un proiect prin care să interzică ridicarea maşinilor parcate pe marile bulevarde, primarul Piedone pune la cale un proiect pentru ridicare maşinilor care ocupă abuziv locurile de parcare din faţa blocurilor. Pe site-ul primăriei sectorului 4 se află în discuţie publică un proiect “privind activitatea de ridicare a autovehiculelor care blochează intrarea sau ieşirea din parcajul de reşedinţă, ori ocupă abuziv un loc de parcare pentru care există un accord pentru utilizare loc de parcare”.

300 de lei, taxa de ridicare


Cu alte cuvinte, cei care au plătit deja între 70 şi 100 de lei anual pentru a-şi rezerva locul de parcare, au posibilitatea să mai plătească 50 de lei pentru a-şi putea parca maşina oricând doresc în locul obţinut prin Administraţia Domeniului Public sector 4. Chiar dacă închirierea locului se face doar de la ora 17.00 până a doua zi de dimineaţă, serviciul de ridicare a maşinii care “fură” locul de parcare este disponibil 24 de ore din 24, şi 7 zile din 7.
În expunerea de motive a proiectului se precizează că sancţiunile contravenţionale aplicate până acum nu şi-au dovedit eficienţa, „în condiţiile în care unii proprietari de autovehicule consideră că achitarea unei contravenţii este un risc asumat şi îşi derulează în continuare activităţile fără niciun impediment”. Dacă proiectul va fi transpus într-o hotărâre aprobată de consiliul local, cei care ocupă abuziv locul de parcare vor fi nevoiţi să plătească 300 de lei taxa de ridicare a autovehiculului şi câte 100 de lei pe zi, taxa de depozitare.

Locul de parcare, eliberat în jumătate de oră

Contra taxei de urgenţă de 50 de lei, chiriaşii locurilor de parcare vor primi plăcuţe de identificare a locurilor de parcare care vor conţine următoarele informaţii: numărul de înmatriculare a autovehiculului, simbolul parcajului, numărul locului de parcare şi atenţionarea că autovehiculele parcate abuziv pe acest loc vor fi ridicate.

Cererile de ridicare a autovehiculelor parcate abuziv se primesc la dispeceratul Poliţiei Comuniatre sector 4, care are obligaţia să verifice dacă solicitantul are achitată taxa de urgenţă şi, în caz afirmativ, să-i comunice timpul în care echipajul poliţiei comunitare, poliţiei rutiere, împreună cu cel de ridicare se va prezenta la colicitare. Acest timp nu poate fi mai mare însă de 30 de minute.  
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite