Cine-a pus panoul în drumul bicicliştilor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au montat stâlpişori de protecţie pentru a împiedica şoferii să parcheze pe traseul bicicliştilor, primăriile de sector au dat avize pentru a se monta în acest spaţiu reclame de tip outdoor.

Fiecare plimbare pe pistele de biciclete amenajate în Capitală este o adevărată aventură, una însă riscantă din cauza pericolelor care apar la tot pasul.

În multe zone, traseele au fost marcate pe trotuare pline de hârtoape, iar dacă biciliştii trec cu bine de astfel de încercări care le pun la grea încercare echilibrul, mai au parte de încă un obstacol: panourile de publicitate.

Un astfel de panou a fost instalat în sectorul 2, chiar în mijlocul pistei care trece prin faţa Stadionului Naţional.

„Bicicliştii care merg regulat pe acest traseu e posibil să se oprească fix în panoul publicitar care nu exista acum câteva săptămâni. Este o porţiune în care poţi să mergi mai repede pentru că este protejată de stâlpişori şi nu ar trebui să existe obstacole”, spune Anca Dobrin.

Panoul, înalt de 2,5 metri ocupă fix o bandă din pistă, biciliştii fiind obligaţi să împartă un singur sens.

Nu le-a păsat de biciclişti

Panoul a fost instalat în urmă cu trei săptămâni în apropiere de intrarea în Patinoarul Mihai Flamaropol, printr-o autorizaţie de construcţie dată de Primăria sectorului 2 la 21 iunie firmei S.C. Fler Media S.R.L. În argumentaţia dată de edili se arată că singura condiţie pentru amplasarea panoul a fost „să nu împiedice vizibilitatea pentru traficul rutier”, însă nu s-a ţinut cont de faptul că acesta împiedică circulaţia bicicletelor.

Totuşi, reprezentanţii sectorului au declarat că, în urma sesizărilor primite au trimis o echipă de inspectori la faţa locului şi au contatat că „panoul este amplasat foarte aproape de pista de biciclişti”, iar beneficiarul autorizaţiei a fost somat să schimbe amplasamentul pentru a nu deranja traseul bicicliştilor.

Pericolul din Piaţa Victoriei

Un alt panou publicitar „a răsărit” lângă una dintre trecerile de biciclişti din Piaţa Victoriei, vizavi de Guvern. Ca să evite manevre de fineţe, pentru a se putea strecura pe sub panou, bicicliştii preferă să meargă pe stradă.

image

“Nu ştiu de ce s-a permis montarea acestor panouri pentru că şi aşa abia reuşim să mergem pe pistele de biciclete. Au amenajat pistele, iar acum încep să le împodobească cu tot felul de obstacole”, a declarat Ionuţ, un bicilist în vârstă de 31 de ani.

Milioane pentru întreţinere

Administraţia Străzilor a primit, anul acesta, 6 milioane de lei de la bugetul de stat pentru a îmbunătăţi şi extinde cu 70 de kilometri reţeaua de piste de biciclete a Capitalei.

Până acum au fost montaţi stâlpişori de protecţie, pentru a împiedica şoferii să mai parcheze pe piste, o iniţiativă bună, spun bicicliştii dar care trebuie supravegheată deoarece se mai întâmplă ca stâlpii să fie smulşi iar în locul lor rămân cioturi periculoase pentru roţi .

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite