Bucureşti: Cinci şoferi drogaţi, prinşi într-o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti de la Direcţia Rutieră din Inspectoratul General de Poliţie şi Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei au fost fost timp de trei ore, vineri noapte, pe urmele şoferilor care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor stupefiante.

Este pentru prima dată în România când s-a efectuat un control în trafic în ceea ce priveşte consumul de droguri. Poliţiştii au folosit un dispozitiv de unică folosinţă care poate depista substanţe stupefiante precum canabis, opium, marijuana, cocaină şi amfetamină. Alături de agenţii români au participat şi doi ofiţeri specialişti din cadrul Poliţiei Regatului Belgiei.

În doar o oră, cinci şoferi bucureşteni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au fost depistaţi la volan sub influenţa drogurilor. „Controlul a fost efectuat în centrul Capitalei şi în preajma campusurilor studenţeşti. Trei dintre ei au fos descoperiţi în Regie, iar doi în Centru. Dintre cei cinci, trei au recunoscut că au consumat droguri“, a declarat inspector principal al Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, Daniel Piştea.

„Am consumat droguri în Olanda“

Şoferii prinşi au încercat să se eschiveze inventând scuze care de care mai comice. Unul dintre ei a spus că a consumat droguri în Olanda sau în Belgia, dar nu în România. O tânără care se afla alături de unul dintre ei în maşină a coborât imediat şi s-a urcat speriată într-un taxi.

Potrivit surselor din Poliţie, toţi cei cinci şoferi consumaseră canabis. „Se pare că este vorba despre canabis, dar aşteptăm rezultatele de la Institutul Naţional de Medicină Legală“, a completat Piştea.
Şoferii au rămas fără permis auto, dar s-au ales şi cu dosar penal, riscând acum să stea după gratii de la 1 la 5 ani.

Poliţiştii au pus fiola la ieşirea din club

Acţiunea de combatere desfăşurată în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost urmată de una de prevenire. Poliţiştii i-au aşteptat pe tineri la ieşirea din două cluburi bucureştene şi i-au invitat să sufle în fiolele alcooltest, explicându-le totodată care sunt pericolele care îi pasc atunci când se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.



 "Ne preocupă foarte mult siguranţa traficului, iar consumul de alcool sau droguri diminuează capacitatea de reacţie", a declarat inspectorul principal al Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, Daniel Piştea.



Noapte dintre 17 şi 18 octombrie a fost proclamată drept Noaptea Europeană fără accidente, în România şi alte 15 state europene.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite