VIDEO Garsoniere şi apartamente de închiriat pe Facebook şi pe Youtube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În goana după clienţi, proprietarii de apartamente şi-au postat ofertele pe site-uri de socializare. Pentru că sunt cele mai accesate de tineri, Facebook şi Youtube abundă în anunţuri de închiriere şi vânzare.

Unul dintre anunţurile imobiliare postate pe Facebook poate fi gasit la profilul „Garsonieră de Vânzare Berceni“. La descriere primim toate detaliile despre locuinţa care îşi aşteaptă clientul. Este situată chiar lângă staţia de metrou şi noul mall de vizavi de Big Berceni, costă 31.900 de euro, este dotată cu termopane, dressing, aer condiţionat şi uşă de metal nouă. Mobilată şi utilată, garsoniera se află la etajul 6 al unui bloc cu 10 etaje. La „P.S.”, proprietarul nu uită să menţioneze: „Ideal pentru un student“ şi îşi lasă numărul de telefon pentru a putea fi contactat.

Anunţurile imobiliare pe net s-au dublat
Pe youtube sunt postate mii de filmuleţe cu garsonierele, apartamentele şi vilele scoase la închiriat. Anunţurile sunt făcute fie de agenţii, fie direct de proprietar. De pildă, un apartament cu 3 camere, de 120 de metri pătraţi, complet mobilat şi utilat. Tot acolo, agenţia imobiliară respectivă a postat numărul de telefon şi adresa de mail. Filmuleţele conţin şi melodii animate, pentru a capta şi mai mult atenţia potenţialilor clienţi. Potrivit unei analize a MagazinulDeCase.ro, numărul de anunţuri imobiliare din online aproape s-a dublat în raportul cu cele tipărite. Astfel, anul trecut s-au înregistrat cu 45,5% mai puţine anunţuri publicate în presa scrisă decât în mediul online.

Aceeaşi tendinţă s-a menţinut şi în prima jumătate a lui 2010. Aceeaşi statistică mai arată că în urmă cu şapte ani, anunţurile publicate pe internet constituiau numai 9% din totalul anunţurilor de vânzare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite