Chioşcurile ridicate vor ajunge gherete pentru paznici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de chioşcuri ilegale din sectorul 4 al Capitalei au început să fie desfiinţate ieri, de către angajaţii Primăriei de sector. Edilul Cristian Popescu Piedone a precizat că dacă nu sunt revendicate, acestea vor fi transformate în gherete pentru paznicii de la instituţiile de învăţământ.

“Nu mai vreau prejudicii la bugetul local, astfel că am dispus acţiunea de eliberare a domeniului public prin demolarea a 42 construcţii provizorii tip chioşc”, a declarat Piedone.

Situate în zone precum Giurgiului, Berceni, Văcăreşti şi Apărătorii Patriei, aceste chioşcuri nu aveau plata impozitelor la zi şi, mai mult, majoritatea nu erau înregistrate în evidenţe.

„Proprietarii au fost somaţi de nenumărate ori cu privire la plata impozitelor sau că riscă închiderea chioşcurilor fără aprobare şi, cum aceştia nu sau conformat legii, toate aceste construcţii ilegale vor fi dezafectate” a explicat directorul de Inspecţie şi Control, din cadrul Primăriei Sectorului 4, Adrian Ionescu.

Chioşcurile vor fi dezafectate şi duse la depozitul Administraţiei Domeniului Public, iar cheltuielile de ridicare şi transportul acestora vor fi suportate de către deţinătorii acestora.

„Proprietarii de chioşcuri pot să-şi revendice proprietăţile timp de 45 de zile, în caz contrar bunurile vor intra direct în proprietatea primăriei. Acestea vor fi numai bune de instalat la porţile şcolilor ca gherete pentru paznici”, a conchis primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite