"Chioşcariada" lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici o lună de la preluarea mandatului, primarul general Sorin Oprescu a băgat buldozerele în parcuri. În Herăstrău, primul pe listă este Complexul "Orhideea", format din terasă,

La nici o lună de la preluarea mandatului, primarul general Sorin Oprescu a băgat buldozerele în parcuri. În Herăstrău, primul pe listă este Complexul "Orhideea", format din terasă, magazine de lux şi teren de fotbal.

Patron este Florea Pelmuşi, zis "Charlie". De demolare nu va scăpa nici terasa "Fitze", tot de pe malul lacului Herăstrău, unde obişnuia să mai vină chiar preşedintele Traian Băsescu. Decizia de a demola terasele de pe malul lacului Herăstrău a fost luată în regim de urgenţă.

Pe data de 7 iulie, Oprescu a primit referatul direcţiei de control referitor la situaţia teraselor, iar patru zile mai târziu, pe 11 iulie, a semnat dispoziţia de desfiinţare. Ieri a început demolarea. Societatea Orhideea Com Tur a închiriat peste 2.700 de mp în Herăstrău în 1999, pe vremea primarului Viorel Lis.

Potrivit contractului, trebuia sa contruiască numai pe 700 de mp, iar restul terenului era prevăzut pentru amenajarea spaţiului verde. Construcţia lui Pelmuşi avea 1.900 de mp. Cu toate că societatea "Orhideea" trebuia să evacueze terenul din parc încă din 2006, în urma unei hotărâri judecătoreşti, aceasta a fost tolerată de Primăria Capitalei, până ieri.

După modelul Băsescu

Acţiunea lui Oprescu de la început de mandat seamănă cu cea a lui Traian Băsescu. Dacă Băsescu suspenda toţi directorii în 2000, când a preluat mandatul de primar, Oprescu le-a cerut demisia.

La numai câteva zile Băsescu a început chioşcariada, iar în replică, Oprescu a intrat în terasele din parcuri.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite