Bucureşti: Chilipiruri la târgul de carte şi film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a IX-a ediţie a Târgului de carte, muzică şi film „Kilipirim“ a debutat astăzi la Galeria Dalles. Peste 30 de edituri şi case de producţie încearcă să-i atragă pe iubitorii de cultură cu reduceri între 20% şi 80%.

Iubitorii de cultură vor putea achiziţiona timp de cinci zile cărţi, muzică şi filme la preţuri de „kilipir“. Cititorii îşi pot achiziţiona cărţi din domenii diverse, chiar şi la preţul de 5 lei.

„Cu siguranţă voi sta câteva ore la târg să văd toate ofertele. Am văzut cărţi chiar şi la 5-7 lei. Vreau să-mi cumpăr «Sex şi Paranormal» de la Corint. Costă numai 5 lei“, a spus Maria Andreescu, în  vârstă de 30 de ani.

CD cu Neagu Djuvara la 5 lei
Oferta este tentantă şi pentru cei care iubesc filmele, documentarele şi muzica. Un CD costă 15 lei, iar o casetă, 5 lei. Materialele documentare în stil Discovery Channel pot fi achiziţionate la preţul de 13-15 lei, adică reduse cu aproximativ 30%. CD-ul „O scurtă istorie a românilor“, povestită celor tineri de Neagu Djuvara, costă la Humanitas 5 lei, cu 80% mai puţin decât preţul iniţial. „Spre deosebire de ediţia din primăvară, oferta editurilor şi a caselor de producţie este mai diversificată. Sunt şi foarte multe dintre best-seller-uri, precum «Despre lucrurile simple» de Mihaela Rădulescu sau «Versetele Satanice» de Salman Rushdie. De asemenea, avem şi cărţi pentru copii“, a spus reprezentantul târgului, Ioana Pletoiu.

„Fii donator de carte!“
Kilipirim va continua proiectul umanitar „Citeşte şi dă mai departe - Fii donator de carte!“ şi la această ediţie. Spre deosebire de alte ediţii ale târgului, când acesta era orientat către nevoia de lectură a generaţiei de vârsta a III-a din centrele de bătrâni, proiectul va răspunde în acest an şi nevoii de cultură al copiilor. Astfel, două biblioteci vor ajunge în „Complexul de Servicii Sociale Sfântul Nectarie“ din Capitală pentru bătrâni şi în „Centrul socio-cultural Provita“ al Parohiei Valea Plopului, pentru copiii abandonaţi. Cei care doresc să contribuie la campanie pot dona cărţi în biblioteca din cadrul spaţiului expoziţional.

Trei kilograme de cărţi pentru câştigători
Vizitatorii târgului Kilipirim sunt invitaţi să participe la tradiţionala tombolă. Patru persoane vor pleca acasă duminică, la ora 14.00, cu câte trei kilograme de cărţi pentru copii, de beletristică, hobby şi business. De asemenea, Galeria Dalles va găzdui pe toată perioada târgului, la mezanin, o expoziţie de fotografie, unică în România, intitulată „Povestiri din Himalaya“, reralizată de Nikon România şi de fotograful Mihai Moiceanu.
Spre deosebire de ediţia din primăvară, oferta editurilor şi a caselor de producţie este mai diversificată

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite