Chidi Cafe aduce o parte din Africa în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cafeneaua din centrul Capitalei este locul de întâlnire al negrilor. Barul de pe strada Mântuleasa te face să te simţi ca într-un local din continentul negru, cu ritmuri de muzică africană şi cu reţete de băuturi aduse tocmai din  celălalt capăt al lumii.

Pe strada Mântuleasa la numărul 21, un afiş mic îţi atrage atenţia: Chidi Cafe, iar dedesubt este inscripţionată harta continentului african care parcă te invită să treci pragul încăperii şi să descoperi secretele unui alt continent. Localul a fost deschis anul trecut în toamnă, iar ideea i-a aparţinut unui nigerian care s-a stabilit în România.

Chidi, care a împrumutat numele său cafenelei, a vrut să aducă o parte din ţara lui în Capitală. Localul lui s-a bucurat de un adevărat succes, încă de la deschidere, mai ales că toţi africanii stabiliţi în Bucureşti îi trec pragul şi îşi dau întâlnire aici. Cafeneaua a fost decorată întocmai pentru a arăta ca un tărâm african.

Muzica specifică zonei, ritmurie de raggae şi salsa se aud uşor pe fundal în timp ce savurezi un cocktail de fructe. Pereţii închişi la culoare sunt acoperiţi de tablouri pictate de un bun prieten a lui Chidi, nigerianul Kingsley C. Nwabia.

Astfel, măşti tradiţionale, femei africane şi îngeri negri te privesc cald de pe pereţi şi te invită în lumea lor îndepărtată. Cafeneaua este alcătuită din trei saloane, fiecare decorat diferit, dar păstrând tema principală, Africa. 

Petreceri în ritm nigerian


În fiecare vineri şi sâmbătă, în cafeneaua Chidi se organizează petreceri în stil nigerian. Cu toate acestea, localul este la fel de călduros şi primitor cu toţi clienţii, fie că vin din Africa sau nu. O descriere exactă a atmosferei o face chiar Kingsley, cel care a semnat toate tablourile de pe pereţi.

„Este un loc foarte drăguţ, cu o atmosferă excepţională. În plus, în fiecare vineri noapte este petrecerea de dans african. Dacă vrei să asculţi şi să te mişti pe sunete africane, acesta este locul potrivit“, a spus  Kingsley.

Specialităţi din meniu

La Chidi Cafe meniul cuprinde doar băuturi, dar acest lucru nu îi scade din farmec. Pe lângă băuturile clasice care se găsesc în orice cafenea, precum răcoritoare şi alcool, la Chidi Cafe poţi încerca şi câteva combinaţii de pe „tărâmul negru“.

Preţul unui cocktail variază între 10 şi 14 lei, atât pentru cele cu alcool, cât şi pentru cele fără. Denumirile acestora sunt date de ţări şi oraşe din Africa. Astfel, o băutură preparată din whisky, lime, ananas şi punch de fructe poartă denumirea de „Niger“, în timp ce „Jamaica“ este numele unei alte combinaţii de guava, măr, limonadă şi caise. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite