„Cerşetorii” parcărilor, săltaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Capitalei au împărţit, ieri, amenzi cerşetorilor care îşi câştigă existenţa prin parcări, solicitând taxă şoferilor pentru a le proteja maşinile. Cerşetorii operează, în

Poliţiştii Capitalei au împărţit, ieri, amenzi cerşetorilor care îşi câştigă existenţa prin parcări, solicitând taxă şoferilor pentru a le proteja maşinile. Cerşetorii operează, în special, în parcările administrate de firma Dalli, între 8 dimineaţa şi 8 seara.

Aşteaptă să se retragă agenţii firmei şi le iau imediat locul. Şoferii care refuză locul oferit de aceştia sau nu le oferă bani au toate şansele să se trezească la întoarcere cu maşina avariată.

“Le dau între 2 şi 3 lei, ce să fac. Când nu le-am dat mi-am găsit maşina zgâriată sau cauciucurile dezumflate”, a spus un şofer în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti.

Sancţiunile nu stopează fenomenul

La câteva minute după plecarea poliţiştilor, cerşetorii au revenit în parcări şi şi-au reluat activitatea.  “Toţi cei prinşi astăzi (ieri, n.r.) au mai fost sancţionaţi în nenumărate rânduri. Noi, Poliţia Capitalei,  nu putem face mai mult decât să-i amendăm. Amenzile pe care le-au primit cerşetorii sunt cuprinse între 100 şi 200 de lei”, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Conform datelor Poliţiei, în parcările cuprinse între Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei şi Piaţa Dorobanţi acţionează peste 80 de parcagii care au fost sancţionaţi pentru cerşetorie. Peste 90% din amenzi nu au fost achitate până în prezent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite