Cerşetor în centru, „cazat” în casă boierească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Splaiul Independenţei, la intersecţia cu strada Mihail Kogalniceanu, o vilă imensă cu verandă arată ca un leş devorat de coioţi. Îi lipsesc toate geamurile, pereţii sunt scorojiţi până la cărămidă, iar de jur-împrejur mişună şobolanii.

Locatarii sunt zece familii de romi, adică peste 100 de persoane, care trăiesc într-un confort pe care nu mulţi şi-l permit. Asta chiar dacă încalcă legea. „Curent am tras de vizavi, apă cărăm cu găleata din Dâmboviţa. Nu ne deranjează asta. Să ştiţi, avem şi televizor color şi maşină de spălat", precizează unul dintre ei.

Atracţia Centrului Vechi

Tot în stăpânirea cerşetorilor au ajuns şi conacele din Centrul Vechi. Cei mai mulţi aleg această zonă din cauza miilor de clienţi ai teraselor, cărora speră să le stoarcă o lacrimă şi un leu din buzunar.

De exemplu, într-o clădire elegantă de pe strada Şelari locuieşte o familie de romi cu zece copii, care motivează prezenţa lor aici „datorită bunului Dumnezeu" care i-a ajutat să găsească un acoperiş.

Nu vor să intre în detalii de teamă să nu-i „zboare" cineva de acolo. „De regulă, aceştia sunt cerşetori şi ies la produs în această zonă. Am remarcat însă că, odată cu reabilitarea Centrului Vechi, mulţi dintre cei care au ocupat abuziv clădirile au fost forţaţi să părăsească zona", explică Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite