Bucureşti: Maraton „Eco Biking“ în pădurea Cernica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 60 de persoane s-au adunat azi-dimineaţă în jurul orei 9.00 în faţa Mănăstirii Cernica în cadrul evenimentului „Eco Biking“ pentru a aduna deşeurile aruncate în pădure de vizitatori şi pentru a participa la un maraton cu bicicletele.

Sub motto-ul „Ecologizezi, concurezi, câştigi“, tinerii au adunat gunoaie, după care s-au înscris la întrecerea cu biciclete, contra sumei de 35 de lei.

„Cu aceşti bani am plătit serviciile de Ambulanţă, persoanele care s-au ocupat de monitorizare şi amenajarea traseului“, a declarat Vera Alecu, organizatoare.

Cei aproape o sută de biciclişti înscrişi la manul de biciclete „Eco Biking“ au luat startul la ora 12.20. Nu mai puţin de 25 de biciclişti s-au înscris pentru traseul lung al maratonului, de 62 de kilometri, iar alţi 73 s-au înscris pentru traseul scurt, de 25 de kilometri.

INEDIT. Bucureştenii vin să dea „La Pedale“

NOUTATE. Plimbare gratuită cu bicicleta

În cadrul evenimentului „Eco Biking“ a avut loc şi o mică expoziţie de biciclete de la diferiţi importatori, care au oferit posibilitatea participanţilor de a le testa. Pe lângă bicicletele expuse, concurenţii au putut să să aleagă dintr-o varietate de accesorii pentru biciclete.

Cei mai mulţi dintre participanţi nu au venit ca să câştige ceva, ci doar din pasiune pentru mersul pe bicicletă. „Vreau doar să mă plimb cu bicicleta. Ştiu că nu am şanse reale de câştig, dar am venit să mă distrez“, a spus Filip Lepuş, în vârstă de 21 de ani.

„Am venit astăzi aici din pasiunea pentru mersul pe bicicletă, dar şi din spiritul de competiţie. Vreau să îmi măsor puterile cu ceilalţi concurenţi“, a spus Răzvan bucătaru, în vârstă de 34 de ani.

Alexandru Luca, în vârstă de 26 de ani, s-a înscris la maratonul scurt, cu o lungime de 25 de kilometri, prin Pădurea Cernica. „Îmi place foarte mult să merg pe bicicletă. Ar trebui să se organizeze mai des astfel de evenimente“, a spus tânărul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite