Bucureşti: Centrul medical al studenţilor va fi deschis la sfârşitul acestei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinica a fost inaugurată de ochii lumii în urmă cu două luni, de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, însă abia miercuri sau joi va începe să fie funcţională

Mai citiţi şi:

Campusul Grozăveşti, în şantier

Reprezentanţii municipalităţii dau vina pe cei de la Universitatea Bucureşti, în a cărei proprietate este terenul pe care s-a construit centrul medical. „Protocolul dintre Universitatea din Bucureşti şi primărie a fost semnat abia săptămâna trecută şi, cel mai probabil, clinica va fi deschisă miercuri sau joi”, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu.

Studenţii vor avea medicul de familie în campus

Pentru început, în centrul medical vor lucra doi medici de familie şi câţiva asistenţi. „Am dorit ca în clinică să lucreze medici de familie, fiindcă în acest mod studenţii pot beneficia de medicamente compensate sau gratuite, fără să mai fie nevoie să meargă în oraşul natal. Medicii de familie vor lucra opt ore pe zi, iar asistenţii, nonstop“, a explicat Marius Savu.

Lucrările la clinica din Grozăveşti au început în urmă cu aproximativ opt ani, însă au fost abandonate în urmă cu patru ani. Liderul Uniunii Studenţilor din România, Andrei Botez, a declarat că, după ce va fi deschisă, organizaţia va aduce studenţi din toate campusurile.

„Sunt surprinsă de această veste. Mă bucur foarte mult. Am medicul de familie în Ploieşti, acum îl voi avea în campus “, a spus Ioana, o studentă la Geografie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite