Centrul, rezervat de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pieţele Revoluţiei şi Constituţiei vor fi ocupate de Pro Tv şi de Primăria Capitalei cu megashow-uri. Edilul-şef Sorin Oprescu ţine ca de Sărbătorile de iarnă Bucureştiul să arate ca Viena.

Consilierii personali ai primarului general şi reprezentanţi ai Centrului de Proiecte Culturale ArCuB “întind beteala”, zilele acestea, prin biroul lui Sorin Oprescu.

Planurile pentru organizarea petrecerilor de Crăciun şi de Revelion se pun cap la cap, care mai de care mai pompoase, însă banii nu sunt la fel de strălucitori. Astfel, dorinţa edilului-şef de a transforma Bucureştiul într-o Vienă balcanică de sărbătorile de iarnă le dau bătăi de cap responsabililor cu distracţia în stradă a bucureştenilor.

Surse din cadrul Primăriei Capitalei spun că Sorin Oprescu a ales, după ce a vrut să organizeze mai multe Revelioane în cartierele Capitalei, să facă petrecerea de Anul Nou în Piaţa Constituţiei. Animaţia va fi asigurată de focuri de artificii, jocuri de lumini şi muzică românească.

Deocamdată, doar trupele autohtone sunt luate în calcul, vedetele internaţionale fiind ocolite din cauza bugetului.

Târguri de Crăciun

Până la Revelion, reprezentanţii municipalităţii vor amenaja în mai multe locuri din centrul Capitalei spaţii pentru vânzarea de produse tradiţionale de Crăciun.

Este vorba despre aranjarea unor chioşcuri de tip căsuţă din lemn şi a unor patinoare de mici dimensiuni, totul decorat după modelul practicat în capitala austriacă, Viena. Bucureştenii s‑ar putea bucura de aceste târguri începând de pe 5 decembrie până după Crăciun.

Cu toate acestea, costurile organizării unor asemenea evenimente ar putea scoate din vistieria Primăriei Municipiului Bucureşti aproape 500.000 de euro. Banii nu au fost deocamdată alocaţi prin ultima rectificare de buget.

Sectorul 1

Mai multe spectacole şi concursuri vor fi organizate de Primăria Sectorului 1 în perioada 1-25 decembrie. Altfel, “Crăciunul în cartier” se va desfăşura în toate parcurile din sectorul 1, evenimentele copiind modelul vienez al grupării comercianţilor cu spaţiile de distracţie.

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, edilul Andrei Chiliman ar urma să facă o solicitare către Consiliul General pentru asigurarea fondurilor necesare.

Sectorul 2

Ziua Naţională este singurul eveniment organizat în perioada sărbătorilor de către Primăria Sectorului 2. La fel ca în anii precedenţi, evenimentul se va ţine în Parcul Obor, unde bucureştenii se vor înghesui la fasole cu cârnaţi şi un păhărel de ţuică fiartă.

Anul trecut, meniul ostăşesc pregătit de reprezentanţii Primăriei, adică 9.000 de porţii de fasole şi tot atâtea pahare de ţuică, a fost oferit oamenilor şi de primarul Neculai Onţanu.

Sectorul 3

Parcul Ioan Cuza va fi în perioada 24-26 decembrie centrul distracţiilor pentru locuitorii din sec­torul 3. Reprezentanţii administraţiei locale spun că “Oraşul lui Moş Crăciun” este singurul eveniment organizat de sărbătorile de iarnă.

Astfel, în Parcul Ioan Cuza se vor amenaja spaţii de distracţii pentru copii şi adulţi, însă organizatorii nu au decis încă detaliile legate de genul acestor spaţii sau dacă vor fi şi concerte în aer liber.

Sectorul 4

Timp de trei luni, decembrie, ianuarie, februarie, “Ţara lui Moş Crăciun” va fi locul iubitorilor de sporturi de iarnă, amenajat în jurul Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului.

Primăria sectorului 4 va organiza aici pârtie de schi, săniuş, patinoar şi cel mai mare târg de brazi de Crăciun din Capitală. Schiurile, săniuţele şi accesul pe cele două pârtii şi pe  patinoar vor fi gratuite. Spectacolele se vor ţine în fiecare weekend la Palatul Copiilor.

Sectorul 5

Brand al primarului sectorului 5, Marian Van­ghelie, Revelionul or­ga­ni­zat la Romexpo va ajunge anul acesta la a opta ediţie. Preţul biletului pentru Re­velionul 2008-2009 nu s-a stabilit încă, dar, potrivit unor surse, costul nu va fi cu mult di­ferit faţă de anii trecuţi.

Un bilet la Revelionul 2007-2008 a costat 100 de lei, iar pensionarii au plătit 30 de lei. Pentru „Vanghelionul“ de anul trecut, invitatul special a fost celebrul solist Tom Jones.

Sectorul 6

Una dintre puţinele petreceri organizate de Primăria Sectorului 6 cu ocazia Anului Nou ar putea fi ţinută anul acesta într-un loc inedit: patinoarul din cartierul Drumul Taberei.

Reprezentanţii administraţiei locale discută în prezent despre organizarea unor concerte de Crăciun şi sărbătorirea Revelionului în parcul din Drumul Taberei, unde s-a deschis de la 1 noiembrie unul dintre cele mai mari patinoare din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite