Centru social pentru sprijinirea victimelor violenței în familie, în sectorul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a înființat un nou serviciu social destinat victimelor violenței în familie, care să vină în completarea acelor servicii deja oferite acestei categorii de beneficiari.

Centrul destinat victimelor violentei in familie a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și al Băncii Internaționale de Reconstrucție și Dezvoltare, în cadru Proiectului privind Incluziunea Socială.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității vieții victimelor violenței în familie prin acordarea de servicii specializate și incluziunea socială a acestora.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de către femei cu copii victime ale violenţei în familie şi femei singure victime ale violentei domestice
În cadrul centrului vor fi asigurate 12 locuri pentru victimele violenței domestic. În medie, 48 victime ale violenței în familie vor beneficia annual de serviciile centrului destinat victimelor violenței domestic. Un număr de 17 persoane vor fi angajate în cadrul centrului.

Prin acest serviciu persoanele asistate vor beneficia de primire în regim de urgență și găzduire temporară pentru o perioadă de 90 de zile. În situații excepționale se poate aproba prelungirea până la 180 de zile, numai cu aprobarea conducerii centrului. De asemenea, persoanele asistate vor mai beneficia de asistență  și îngrijire, consiliere juridică şi psihologică, oferind sprijin în vederea adaptării la o viață activă  și a realizării inserției sociale și profesionale a victimei.

Centrul va promova programe de reinserție socială a victimelor violenței în familie. Totodată, vor fi inițiate și derulate programe speciale de protecție și asistență  a victimelor violenței în familie. Centrul va oferi şi consiliere ocupațională prin acordarea suportului pentru integrarea în muncă, readaptarea și recalificarea profesională a persoanelor asistate, pe baza încheierii de convenții cu agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă.

Costul total al proiectului este de 868.693,18 lei, din care contribuţia ministerului este de 781.823,87 lei, iar cea a Primăriei Sectorului 3, de 86.869, 31 lei. Durata  de implementare a proiectului a fost de  24 luni.

Prin furnizarea serviciilor în cadrul centrului se urmărește reducerea fenomenului violenței în familie, diminuarea izolării sociale, creșterea șanselor de reintegrare socială, creșterea calității serviciilor de îngrijire, recuperare, facilitarea accesului la servicii, completarea gamei de servicii oferite acestor benficiari, modificarea atitudinii comunității vizavi de problematica violenței în familie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite