Centru de lux pentru bătrânii din sectorul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi Asistenţă pentru Persoanele Vârstnice, "Casa Max". Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi ministrul muncii, Gheorghe Barbu, au tăiat panglica în aplauzele bătrânilor din centru, care

şi Asistenţă pentru Persoanele Vârstnice, "Casa Max". Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi ministrul muncii, Gheorghe Barbu, au tăiat panglica în aplauzele bătrânilor din centru, care i-au pupat şi le-au sărutat mâinile.
La "Casa Max", vârstnicii au fost cazaţi din weekendul trecut. Unii au venit de la alte centre, după ce aşteptaseră ani buni să ajungă aici, iar condiţiile i-au impresionat. "De-o frumuseţe rară. Să vedeţi pijamale, lenjerii, jaluzele, vai... o minunăţie", ne-a spus doamna Maria, 73 de ani, în timp ce privea încântată la oficialităţile olandeze şi le striga mulţumiri că au dat bani pentru centru. Doamna Niculescu a venit la eveniment fiindcă vrea să se cazeze şi ea, alături de soţ. Întâlnirea cu primarul a fost emoţionantă, iar femeia a plâns pe tot parcursul desfăşurării ceremoniei. Alţi bătrâni aşteptau să fie internaţi. "E şi tata aici şi am adus-o şi pe mama, că acasă nu are cine să se ocupe de ea", ne-a destăinuit Alina, venită să o interneze pe mama ei, bolnavă de Alzheimer. În centru există 10 apartamente şi 10 garsoniere. Mai sunt cluburi pentru jocuri de societate sau pentru activităţi precum croşetatul. Au loc 83 de persoane. Ieri, 47 erau deja ocupate de bătrâni care se considerau norocoşi că au ajuns în acest loc, în condiţiile în care sute de vârstnici se află pe lista de aşteptare a Direcţiei de Asistenţă Socială, pentru a fi admişi într-un centru rezidenţial.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite