Celulele care tratează infarctul, brevetate în America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperire monumentală la Institutul „Victor Babeş” din Capitală! Cercetătorii români au reuşit să găsească un tip nou de celule cu ajutorul cărora, peste câţiva ani, infarctul miocardic sau afecţiunile musculare vor putea fi tratate.

Teocitele au fost descoperite întâmplător, în timpul unor cercetătări făcute pe pancreas. „Teocitele sunt un partener pentru celulele stem în procesul de regenerare şi reparare a organismului uman”, a declarat, astăzi, academician Laurenţiu Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale şi director general al Institutului Naţional de Patologie „Victor Babeş”.

Mihnea Nicolescu, cercetător la „Institutul Victor Babeş” care a participat la această descoperire, a declarat pentru “Adevărul de Seară” că descoperirea va fi brevetată în SUA, pentru a fi recunoscută la nivel mondial.

Descoperire de calibrul penicilinei

Descoperirea cercetătorilor români a fost făcută în anul 2005, dar a fost nevoie de timp pentru a se demonstra că pot fi folosite pentru afecţiunile musculare şi cardiace.

„Acum că a fost determinat rolul acestor celule, echipe de cercetători din toată lumea vor încerca să găsească şi modalitatea pentru a fi folosite pentru amelioarear bolilor”, a spus Mihnea Nicolescu, care  susţine că descoperirea poate fi comparată ca importanţă cu descoperirea penicilinei. 

Rezultatele sunt îmbucurătoare în primul rând în privinţa infarctului miocardic, iar efectul benefic al acestor celule a fost deja testat şi demonstrat. Grupul de cercetători condus de către academicianul Laurenţiu Popescu a studiat prezenţa teocitelor atât în organele cavitare precum inima, tubul digestiv, trompe uterine cât şi necavitare: pancreas, glande mamare şi  plancentă.

Prezenţa teocitelor a fost confirmată şi de alţi cercetători din Italia, Germania, Marea Britanie şi China.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite