Cele mai frumoase pisici, premiate la Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de pisici de rasă din toată Europa au participat, în acest weekend, la Expoziţia Internaţională Felina de Primăvară. Evenimentul, organizat de Asociaţia SofistiCAT, s-a desfăşurat la Romexpo. Prin faţa juriului, compus din patru arbitri internaţionali, au trecut exemplare din rasele  norvegiene de pădure, persane, maine coon, british shorthair, ragdoll, cornish rex, devon rex, singapura, albastre de rusia, bengaleze,

Pentru prima oara în România a fost adusă din SUA o pisică din rasa Mau Egipteană. Punctul culminant al evenimentului a fost concursul „Best in show“. La consurs pisicile au fost împărţite pe categorii, grupa 1 - persane şi exotice, grupa 2 - păr semilung, grupa 3 - păr scurt, şi grupa 4 - orientale şi siameze.

Pisica de bronz, câştigătoarea concursului
Câştigătoarea locului întâi a fost o pisică de burma din Ungaria. O cheamă Alba Regia Yolan, are patru luni şi se trage din părinţi campioni mondiali. În finală, s-a bătut cu un mascul din Grecia, şi o orientală din Ucraina.
„Fiecare rasă are un standard bine definit, iar arbitrii compară fiecare element al pisicii cu idealul rasei. La Alba Regia Yolan s-a urmărit, printre altele, dacă ar  blana foarte mătăsoasă“, ne-a spus Alex Eliean, organizatorul concursului.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite