Cele mai bune parașutiste se întrec la Clinceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Aeroclubul „Aurel Vlaicu” București de la Aerodromul Clinceni are loc mâine, de la ora 10.00, o competiție la care participă 12 parașutiste care vor ateriza la punct fix.

Evenimentul are loc chiar de ziua în care, cu 114 ani în urmă, se năștea Smaranda Brăescu, prima femeie parașutist a României, multiplă recordmenă națională și mondială. Aceasta este cea de a doua ediție a competiției dedicate exclusiv parașutistelor.

In cadrul competitiei s-au înscris 33 de concurente, însă numai 18 au fost acceptate în calificări. În urma calificărilor, doar 12 concurente vor intra în finală, cele mai multe fiind membre ale Lotului Național de Parașutism.

Juriul ediției Red Bull Ordinul Smaranda va fi format din femei arbitru FAI și FAR, printre care și Valerica Popescu, intrată în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung salt efectuat în noaptea trecerii dintre anul 2000 și 2001.

Prima ediție a fost câștigată de brașoveanca Steliana Popa, campioană națională la juniori și vice-campioană la seniori, pe plan mondial ocupând locul 6 în 2010.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite