Cel mai scump pian din România costă 125.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bösendorfer Imperial Grand are 97 de clape, mai multe decât la un pian obişnuit, 2,90 de metri lungime fiind cel mai mare pian de concert de serie din lume.

Pianul care a fost prezentat astăzi la  Radio România. Fabricat în Austria, pianul a fost construit din lemn de molid, preparat timp de şase ani, fiind cel mai bun rezonator. Cutia de rezonanţă este realizată din lemn masiv.



„Pianul Bösendorfer Imperial Grand are mai multe clape decât unul obişnuit, iar acestea se află în zona bassu-lui şi ajută pentru o profunzime mai mare a sunetului“, a declarat Horia Mihail, pianist, cel care va cântă la acest pian, mâine seară, într-un concert la Sala Radio.

Bosendorfer Imperial Grand
Horia Mihail va concerta în această seară pe cel mai scump pian

Noua achiziţie a fost făcută ca urmare a gradului mare de uzură al celorlalte piane.

"Este într-adevăr o onoare să inaugurez acest pian. Am cântat deja primele 40 de minute pe acest instrument în urmă cu câteva săptămâni, când mă aflam la Viena pentru un recital şi am avut onoarea de a-l alege dintre mai multe. După ce am cântat la el am avut impresia că mă aflu la bordul unui avion supersonic sau al unei maşini de lux cu foarte mulţi cai putere”, a declarat pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

România beneficiază în prezent de două  „extreme“ instrumentale: cea mai veche şi valoroasă vioară din ţară, Stradivarius Elder Voicu pe care cântă Alexandru Tomescu şi cel mai nou pian din ţară, care va fi disponibil pentru concertele stagiunii începând de mâine.

Horia Mihail
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite