GALERIE FOTO Cel mai scump brad din România costă cât o maşină. Aflaţi aici suma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un brad de lux ornat cu cristale Swarovski şi fire de aur se vinde cu aproape 36.000 de lei. Dacă în 2007 s-au vândut două astfel de „bijuterii“, din cauza crizei, în 2008 s-a dat doar un singur brad, iar anul trecut şi anul acesta niciunul.

Un pom de Crăciun sau o maşină medie full-option? Aceasta este întrebarea la care câţiva bogătani din România au răspuns cu prima variantă, considerând că merită să dai peste 8.300 de euro pe un brad. Dar nu orice fel de brad, ci unul decorat cu cristale Swarovski, cu fire de aur, fundiţe din catifea şi mătase de cea mai bună calitate.

image

Pomul este importat din Danemarca şi are o înălţime de 1,5 metri în ghiveci. La alegere, bradul de lux poate conţine globuri suflate manual în sticlă, umplute cu praf de argint, globuri pictate manual cu imaginile dorite, globuri personalizate cu numele persoanelor din familie, globuri cu forme şi decor din cristale Swarovski originale.

Ideea s-a născut în 2007. „Am vrut să facem ceva extraordinar de Crăciun. După mai multe zile de căutări am hotărât să ne ducem în extremă şi să realizăm cel mai scump brad de Crăciun“, susţine Marius Dosinescu, business development manager al site-ului brazidecraciun.ro.

Împodobirea durează peste o săptămână
Realizarea unui astfel de brad durează aproximativ o săptămână şi jumătate. Dacă în 2007 s-au vândut doi astfel de brazi, iar în 2008 unul singur, anul acesta şi anul trecut nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere un cadou atât de extravagant de Sărbători, în special din cauza crizei. „Evident din cauza crizei si atenţiei oamenilor la disponibilăţile în cash nu mai aruncă banii pe mofturi, ci doar pe strictul necesar“, a subliniat Dosinescu.

image

Cei care au cumpărat astfel de brazi de lux sunt persoane foarte bogate. „Sunt oameni care au dorit să se răsfeţe în această perioadă a anului. Ba chiar mai mult, nu au afişat brăduţul în living unde primesc oaspeți, ci în camera lor unde se bucurau doar ei de frumuseţea acestui brad. Au dorit să rămână anonimi din cauză că este o extravaganţă pe care nu mulţi şi-o permit şi pe care nu vor să o trâmbițeze decât în interiorul familiei“, a mai spus directorul de la brazidecraciun.ro.

Cel mai scump brad din lume - 11 milioane de dolari
Cel mai scump brad din lume a fost montat în această iarnă pe holul unui hotel de şapte stele din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Are 13 metri înălţime şi a fost decorat cu globuri de aur şi cu bijuterii adevărate. Acesta valorează 11 milioane de dolari datorită colierelor, cerceilor şi bijuteriilor legate de ramurile bradului. Mai exact, în el se găsesc 181 de diamante, perle, smaralde, safire şi alte pietre preţioase.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite