Update: Debut fiasco pentru Antichrist: Oamenii au părăsit dezamăgiţi sala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Antichrist", un film plin de pornografie şi violenţă, care a fost banat în multe ţări din lume şi a şocat criticii de film a avut premiera în această seară în două cinematografe din Bucureşti. Deocamdată bucureştenii nu au fost prea receptivi la un astfel de eveniment în Săptămâna Patimilor, doar şase persoane şi-au rezervat locuri la premiera de la Hollywood Multipex.

UPDATE, ora 19.30

Jelirea celor doi actori, care se consolează reciproc prin partide de sex, a stârnit amuzamentul celor din sală. "E amuzant. şi prost", spuneau puţinii spectatori. La un sfert de oră de la începerea filmului unul dintre cele trei cupluri a părăsit sala. „E cel mai prost film pe care l-am văzut vreodată!“, i-a spus Mădălin iubitei sale.

UPDATE, ora 18.50

Prologul a început cu o secvenţă pe o peliculă alb-negru, derulată în slow motion, cu imagini care înfăţişează o scenă de sex culminantă cu un moment tragic care dă naştere unui scenariu întunecat, imposibil de suportat, cum se aşteaptă: copilul celor doi actori se aruncă de la fereastră după ce îi suprinde în pat, în timp ce fac dragoste.

UPDATE, ora 18.30

Primul cuplu sosit in sala la ora 18.00 nu stia nimic despre filmul Antichrist. "Ne plimbam prin mall si ne-am decis să vedem un film. Antichrist suna bine. Sunt curios să văd care este intriga“, a spus Mădălin, în vârstă de 20 de ani. Aceştia nu sunt singurii care au cumpărat bilet la premiera şocantului film fără ştie despre ce e vorba exact. "Am văzut câteva secvenţe din trailer, m-a atras imaginea. Imi plac filmele psihologice, si am un feeling ca asta este la fel", spune Bogdan, de 28 de ani. Filmul a început cu o jumătate de oră mai târziu, la 18.30.

Update 17.30: Cu jumătate de oră înainte de începerea filmului doar două persoane aveau locuri rezervate la premiera filmului "Antichrist". Casa de producţie Transilvania Film a fost cea care a cumpărat drepturile de difuzare a filmului, produs în regia danezului Lars von Trier, după ce alţi „interesaţi" au renunţat la el din cauza conţinutului scandalos care l-ar putea face necomercial.

Oficialii casei care au plătit pentru cele două copii ce vor circula prin toată ţara se declarau încrezători că publicul va fi interesat de film. "Nu e timpul pierdut, poate vor veni mai mulţi direct la cinema", au spus reprezentanţii casei de producţie.  Ei resping ca mişcare de marketing coincidenţa lansării acestui film, aproape „blasfem", la trei zile până la începerea Săptămânii Mari, cum o numesc credincioşii. „S-a ales perioada asta pentru lansare din alte considerente. Urmează un val de premiere în scurt timp şi am evitat o <<suprapunere>>", ne-a declarat Raluca Papanicoglu, reprezentantul Transilvania Film, care a mai adăugat faptul că dacă pelicula va avea succes, o vor ţine în cinematografe timp de trei săptămâni.

Film cu imagini rupte din Iad

Acest film cu secvenţe de nuditate şi cruzime extremă care a ajuns într-o ţară puritană precum România a fost conceput de Lars von Trier ca o „terapie" pentru a ieşi el însuşi dintr-o depresie severă de care nu mai scăpa şi care îl ţinea imobilizat la pat.

Personajele principale din "Antichrist", interpretate de Willem Dafoe şi Charlotte Gainsbourg, formează un cuplu care se mută într-o cabană izolată, pentru a jeli moartea copilului lor care alunecă pe fereastră în timp ce ei fac dragoste. Propriile minţi încep să proiecteze un iad cu imagini înspăimântătoare. Antichrist devine povestea reîntoarcerii la Cădere, într-o grădină a Raiului de unde omul a fost alungat şi unde nu mai există posibilitatea de întoarcere. Ca o viaţă în Infern fără posibilitate de salvare.

PĂRERI:

Ana: „Există în film o secvenţă hulită de foarte mulţi, considerată „torture porn”, care constituie însă punctul culminant, nu doar în ceea ce priveşte nivelul violenţei (împletită cu sexualitate), dar reprezintă şi momentul crucial, „pragul” pe care EA îl trece, pătrunderea pe tărîmul psihozei totale, de unde nu mai există cale de întoarcere. Sexualitatea agresivă afişată până atunci, excesivă din punctul de vedere tradiţional, conservator, al dorinţei feminine, este împinsă, odată cu această secvenţă, pe tărîmul violenţei extreme, astfel încît sînt depăşite chiar şi convenţiile, atît de liberale, ale zilelor noastre. Este răspunsul EI la tentativele LUI de a ţine sub control şi apoi de a anihila psihoza care a ajuns să se manifeste prin acest „extremism sexual”.

Microdot: Am avut ocazia să văd filmul în varianta necenzurată la MŢR, în cadrul serilor organizate cu proiecţii de la TIFF. Încă o dată LvT nu se dezice reputaţiei sale. Odată ce ai început să te uiţi la acest film, nu mai poţi da înapoi. Scenele de nuditate explicită, de violenţă extremă, de psihologie dusă la extrem sunt absolut şocante. Cred că în jur de 20 de persoane au părăsit treptat sala dar restul au rămas eroic până la sfârşit. Replica după vizionare este pur şi simplu" Nu ştiu ce sa cred". Lucru absolut firesc dacă mă gândesc la creatorul său, un regizor nordic, cu prea multe fobii, cu o prea mare antipatie faţă de femei , un geniu absolut neînteles al cinematografiei mondiale.

„Antichrist“ a fost distins în 2009 cu Premiul pentru cea mai bună actriţă (Charlotte Gainsbourg) la Cannes, precum şi cu Trofeul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine (Anthony Dod Mantle),

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite