GALERIE FOTO În cartea de oaspeți de la Intercontinental nu mai e loc pentru nicio semnătură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, primul hotel de cinci stele din România împlinește 40 de ani. În toți acești ani în cele peste 400 de camere din hotelul din buricul Bucureștiului s-au cazat zeci de personalități din întreaga lume.

Citește și:  Cum s-a construit primul hotel de cinci stele din România

Construcţia hotelului InterContinental a început în 1967, după un proiect al arhitecţilor români Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea, ultimul fiin cel care se ocupă în prezent și de renovarea Teatrului Naţional.

image

„Inițial, ca zone propusesem  Piața Victoriei și Piața Unirii, locuri pe care le numesc acum nefericite. Reprezentanții InterContinental au considerat că Piața Universității este centrul orașului și atunci aici l-am construit, pe locul unei foste zalhanale – „La Zisu“, au fost mărturiile arhitectului.

Hotelul a fost deschis în 1971 cu 423 de camere şi apartamente, un centru de sănătate la etajul 22, Restaurantul Balada, cu specific românesc care a fost modificat, dar și bar, casino, restaurant și brasserie.În prezent jumătate din acestea se află în renovare.

image

Pentru a marca cei 40 de ani, clienţii hotelului InterContinental vor beneficia, în acest weekend, de reduceri de 40% , iar în holul hotelului va fi amenajată o mini – expoziţie cu mobilier, fotografii, decupaje din revistele vremii şi păreri ale oamenilor care au asistat la construcţia şi deschiderea.


Vedetele din cartea de oaspeți

image

În cele peste 400 de camera ale primului hotel de cinci stele din România s-au cazat zeci de personalități din întreaga lume, prima semnătură datând din 1971.

image

Prima carte de oaspeți de la hotelul InterContinental a fost epuizată de sutele de semnături și mesaje lăsate de-a lungul vremii, iar reprezentanții unității de cazare au deschis una nouă pentru oaspeții care se vor caza aici pe viitor.

Colosul de la Universitate, cunoscut cândva ca una dintre cele mai înalte clădiri din București, a găzduit multe persoanlități ale lumii. De la șeici și prințese, la vedete muzicale internaționale, tenismani și exploratori, cu toții s-au perindat în cei 40 de ani prin camerele primului hotel de cinci stele construit în România.

image

Printre cei care au scris s-au numărat Bill Gates, Pavarotti, Gheorghe Zamfir, Sabrina, Shimon Perez, Jacques Cousteau, Boy George, Jenyfer Rush, surorile Kesler, Lenny Kravitz, Anatoli Karpov, Ariel Sharoniar lista este mult mai lungă.

image

Adeseori, angajații hotelului, unii chiar din anul 1971, au fost nevoiți să țină piept fanilor care păzeau hotelul în disperarea de a-și vedea vedeta îndrăgită.

„Prin ’92, a fost cazată aici Latoya Jackson, iar fanii au stat în fața hotelului deși aceasta plecase deja din București. O colegă s-a costumat și-a pus perucă și a fost urcată într-o limuzină și doar așa i-am convins că a plecat“, a povestit Dana Chiriac, reprezentanta hotelului InterContinental.

image

În restaurantul de la Inter, Florin Salam și Goran Bregovici și-au pus recent la punct colaborarea, sub urmărirea de la distanță a unor paparazzi, dar discuția s-a desfășurat fără ca aceștia să fie deranjați.





București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite