Ce ţări aleg tinerii pentru studii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit firmelor de de consultanţă educaţională, numărul tinerilor care pleacă la studii în străinătate a crescut cu 15% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.Cele mai atractive sunt Danemarca, Suedia, Olanda, Finlanda.

Universităţile europene sunt dornice să ne fure „materia cenuşie“.  Anul trecut numărul tinerilor care apelează la firmele de consultanţă educaţională pentru a pleca la studii în străinătate a crescut cu 15%.

Danemarca este o destinaţie tot mai curtată de tinerii români pentru programele de studiu gratuite în limba engleză, reuşind să surclaseze ţări cu tradiţie ca Marea Britanie sau Franţa.

„În Danemarca, majoritatea studenţilor optează să se angajeze, având permisiunea de a munci legal pana la 20 de ore săptămânal, câştigând suficienţi bani pentru a se autofinanţa pe perioada studenţiei. Marea Britanie nu mai este destinaţia cea mai dorită, fiindcă Parlamentul din această ţară a votat pentru triplarea taxelor de studii“, a spus Olga Cojocaru, PR-ul International Educational Center România.

1.    Danemarca
2.    Suedia
3.    Olanda
4.    Finlanda
5.    Marea Britanie
6.    Franţa
7.    Germania

sursa: International Educational Center România


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite