Ce speranţe mai au cei 2.440 de bolnavi de pe lista de aşteptare pentru o viaţă nouă : „Agenţia de Transplant e în avarie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Transplantaţilor a organizat, astăzi, o conferinţă, pentru a se proununţa cu privire la informaţiile apărute în presă, dezvăluite chiar de ziarul Adevărul, cu privire la activitatea de transplant. În cadrul discuţiilor, preşedintele organizaţiei, Gheorghe Tache, a afirmat că Agenţia de Transplant este în stare de avarie din cauza lipsei de personal care să asigure desfăşurarea activităţii.

Deşi recunosc că există probleme în cadrul activităţii de transplant, în urma anchetei realizate de ziarul „ADS” cu privire la vânzarea de organe, la negru, în Institutulul Fundeni, reprezentanţii Asociaţiei Transplantaţilor au ţinut să precizeze, ieri, că seria de dezvăluiri este doar o „propagandă ruşinoasă împotrivia donării de organe”. 

„Am cunoscut-o personal pe doamna Tacu (n.r. Dorina Tacu, doctor nefrolog la Institutul Fundeni) când cineva a abordat-o pe secţie şi i-a spus că vrea să doneze un organ, şi să-l anunţe când găseşte ceva.  L-a luat de mână şi l-a dat afară. Este un om onorabil, nu se pretinde la aşa ceva. Ce a apărut în presă e demn de poveştile lui Ispirescu”, a precizat Gheorghe Tache, preşedintele asociaţiei . Acesta nu a negat că există şi „probleme”, însă cele mai mari sunt în alte instituţii. „Agenţia de Transplant este în stare de avarie. Nu dispune de suficient personal care să coordoneze acest serviciu”, a mai spus Tache.

Citeşte şi EXCLUSIV „La Fundeni se vând organe ca la piaţă“ FOTO VIDEO

 Reacție-șoc a medicilor de la Fundeni după scandalul cu transplanturi: „Sunt doctor, nu e treaba mea cine vinde organe“

Şi ceilalţi membri ai organizaţiei au recunoscut că, deşi legea este clară, cine îşi vinde organele, cât şi cei care le cumpără, pot ajunge după gratii, sunt foarte greu de demonstrat aceaste tranzacţii. „Evident că există disperare, atât de partea donatorilor, cât şi de partea cealaltă. Dar numai un detectiv ar putea urmări dacă aceste acorduri se încheie pe bani”, a explicat şi Amali Teodorescu, vicepreşedinte al asociaţiei.

Reprezentanţii asociaţiei, la rândul lor pacienţi care au suferit transplanturi, susţin că cele mai grele probleme le vor avea de la începutul lunii august. „Greutăţile întâmpinate de cei care au trecut printr-un transplant se vor resimţi începând de săptămâna viitoare, atunci când vor dispărea de pe piaţă două medicamente de bază în tratamentul nostru. Unul deja se găseşte foarte, foarte greu”, a mai ţinut să precizeze Gheorghe Tache. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite